INVESTIGACIÓ JUDICIAL

La jutge rebutja que Unió acusi per l'espionatge dos dirigents del partit

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

La jutge de Barcelona Maria Antonia Coscollola ha rebutjat que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) exerceixi l'acusació particular, com va sol·licitar, en la causa pel pagament presumptament injustificat per part del FC Barcelona, en l'època de Joan Laporta, de serveis d'espionatge a l'agència de detectius Método 3. Els democristians argumentaven en la seva petició que entre les víctimes es troben els que eren dirigents del partit a Sant Cugat del Vallès Joan Recasens i Xavier Amador.

Notícies relacionades

La magistrada sosté que en les diligències que instrueix no s'investiga cap delicte contra la intimitat, és a dir el suposat espionatge. L'objecte de les indagacions, incideix, és determinar si els informes emesos per l'agència de detectius Método 3 en relació amb Recasens i Amador van ser abonats pel FC Barcelona i, per tant, són aliens al fi social del club. I, en cas positiu, si aquests serveis es van encarregar amb el coneixement dels òrgans de direcció del club o per iniciativa pròpia de qui els va sol·licitar, Xavier Martorell, exresponsable de seguretat del FC Barcelona i exdirector de presons de la Generalitat. El convergent Martorell, que està imputat, va compartir grup municipal a Sant Cugat del Vallès amb els dos dirigents locals d'Unió espiats.

DELICTE SOCIETARI / La jutge destaca que la investigació se centra en la suposada comissió d'un delicte societari o d'una estafa, però no per un descobriment o revelació de secrets. Afegeix que encara que l'espionatge als dos militants d'UDC és «èticament reprovable», només és delictiu si els detectius van usar mitjans «invasius» de la intimitat.

Temes:

Unió Espionatge