Felip VI i Rajoy ja estan reunits a Marivent en el que serà l'única trobada de l'estiu

La reunió té lloc després de l'aprovació dels Pressupostos Generals i la convocatòria del 27-S

El rei Felip VI i el president del Govern, Mariano Rajoy, posen per als mitjans al Palau de Marivent, aquest divendres.

El rei Felip VI i el president del Govern, Mariano Rajoy, posen per als mitjans al Palau de Marivent, aquest divendres. / EFE / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts

El president del GovernMariano Rajoy, ha arribat al Palau de Marivent per mantenir la seva única reunió de l'estiu a Mallorca amb el Rei, en què tots dos examinaran les perspectives econòmiques d'Espanya, la situació a Catalunya i altres assumptes d'actualitat política, així com qüestions internacionals.

Rajoy ha arribat poc després de les 19.00 hores a Marivent, la residència estiuenca de la Família Reial a Mallorca, i compareixerà davant els mitjans informatius al final de la seva entrevista amb Felip, després de la qual previsiblement tornarà a reunir-se amb ell en un sopar que el Rei li oferirà al palau, si bé aquest extrem encara no ha sigut confirmat oficialment.

Aquest primer despatx d'agost entre el cap del Estat i el de l'Executiu serà també l'únic que se celebrin a Mallorca, tot i que encara no hi ha confirmació sobre quants dies més hi haurà els Reis a l'illa.

TEMES A TRACTAR 

S'espera que el president del Govern arribi a Palma després de passar uns dies al Parc Nacional de Doñana i abans de reprendre les vacances a la localitat pontevedresa de Ribadumia, on, igual que altres anys, ha llogat amb la seva família una casa rural.

En la seva entrevista amb el Rei, Rajoy tindrà ocasió d'exposar les línies generals del projecte de Pressupostos aprovatsPressupostos  pel Govern, uns comptes sobre els quals ell mateix ha destacat que es dedicaran en un 53,5% a despesa social, que proporcionaran una pujada salarial de l'1% als funcionaris i que milloraran en un 8,7% el finançament autonòmic.

Notícies relacionades

El Rei tindrà així mateix oportunitat de parlar amb el cap de l'Executiu sobre la sèrie d'audiències que ha concedit en les últimes setmanes als presidents de Comunitats Ciutats Autònomes, on gran part d'ells ha defensat un nou model de finançament i propostes per a una reforma de la Constitució.

En aquest context, també podran abordar les últimes novetats relacionades amb el desafiament independentista promogut pel president de la Generalitat de CatalunyaArtur Mas, que es va reunir més d'hora i quart amb el Rei a la Artur MasZarzuela el 17 de juliol, en el marc de les audiències autonòmiques, i va evitar parlar posteriorment sobre el contingut de la conversa.