LES ELECCIONS DEL 27-S

La Generalitat envia cartes a Margallo i a Correus per demanar que el vot exterior sigui "impecable"

Borràs treu importància a la similitud de les campanyes institucionals del 27-S i el 9-N: "La música coincideix, però qui vulgui buscar tres peus al gat que ho faci"

Meritxell Borràs.

Meritxell Borràs.

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat aquest divendres que la Generalitat ha enviat una carta al ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, i a Correus per reclamar que els tràmits per votar des de l'exterior el pròxim 27 de setembre funcionin de forma "impecable". Borràs ha dit que li consta que, en les catalanes del 2012, hi va haver "múltiples impediments per votar", i ha lamentat que Catalunya no tingui les competències necessàries per resoldre'ls.

Per això, ha assegurat que la Generalitat s'ha "mobilitzat" per informar sobre els tràmits i terminis existents als catalans a l'exterior a través de casals catalans, associacions i xarxes socials. En la missiva, la Generalitat reclama, ha dit, "que s'actuï amb perfecció i no arribi res tard, perquè consta que a vegades ha sigut així".

A Margallo, a més, li demana que els tràmits "en ambaixades i consolats siguin impecables", ja que, ha lamentat Borràs, a vegades els tràmits es dilaten i no es pot votar per estar fora de termini.

ELS ESPOTS

Notícies relacionades

Sobre la campanya institucional del 27-S, bastant similar a la del 9-N que va suspendre el Tribunal Constitucional (TC), la consellera ha dit: "És un anunci informatiu. La música coincideix, però qui vulgui buscar tres peus al gat que ho faci".

I pel que fa a la reforma constitucional plantejada pel ministre de Justícia, Rafael CataláRafael Catalá, per delimitar les competències de l'Estat i les comunitats autònomes, Borràs s'ha mostrat escèptica: "No sé si aquestes manifestacions són un element de distracció o simplement una proposta que arriba tard segur".