El PSC demana al PSOE «respecte» als seus regidors

Sánchez va expressar el seu enuig per l'adhesió d'ajuntaments socialistes a l'AMI

2
Es llegeix en minuts
J. R. / BARCELONA

La bona sintonia entre els líders del PSOE i del PSC, Pedro Sánchez i Miquel Iceta, s'ha ressentit de les diferències aquests dies ja de precampanya electoral. Dilluns passat, el secretari general del PSOE va expressar a la direcció del partit la seva irritació amb la cúpula dels socialistes catalans per haver permès que dos ajuntaments governats pel PSC, Terrassa i Castelldefels, s'adhereixin a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). La número dos d'Iceta en la candidatura a les eleccions catalanes, Eva Granados, va confirmar ahir que aquest enuig existeix però va reclamar al mateix temps «respecte» per les decisions dels alcaldes i regidors del PSC.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Granados va afirmar que desconeix si Sánchez ha transmès personalment a Iceta el seu descontentament amb els regidors de Terrassa i Castelldefels, però va inscriure el vot favorable d'alguns d'ells a la incorporació a l'AMI en les «lògiques municipals», que donen prioritat a l'estabilitat de governs d'esquerres.

Notícies relacionades

Terrassa es va convertir dijous passat en la localitat de més població que forma part d'aquesta associació, i ho va fer amb el vot a favor de set dels nou regidors del PSC. L'alcalde, Jordi Ballart, que dirigeix l'ajuntament en minoria, va ser un dels dos regidors socialistes que es van abstenir en una moció que va comptar amb el suport també d'ERC, CiU i la CUP. El PPC i Ciutadans hi van votar en contra i Terrassa en Comú es va abstenir. «La posició del PSC facilita el que molts ciutadans de Terrassa volen per al seu país perquè darrere dels regidors independentistes hi ha milers de persones de la ciutat que són independentistes», va justificar en el ple el portaveu del PSC local, Amadeu Aguado.

LLIBERTAT DE VOT / A Castelldefels, la portaveu socialista municipal i primera tinenta d'alcalde, Maria Miranda, va donar llibertat de vot als seus quatre regidors, i tots van votar a favor de la incorporació a l'AMI. «La decisió no comporta que el PSC de Castelldefels s'hagi tornat independentista», va aclarir la regidora socialista, grup que governa la ciutat amb Movem Castelldefels -que ostenta l'alcaldia-, ERC i Castelldefels Sí que pot. La coalició va desbancar del govern municipal el PPC, la força que va guanyar les eleccions i que va dirigir el consistori en el mandat anterior.