EL CAMÍ CAP A LES URNES

Ortodòxia a les llistes del PSC

Iceta situa la diputada Eva Granados de número dos de la seva candidatura i s'envolta de figures de confiança, com Ferran Pedret, Alícia Romero i Jordi Terrades

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Les adverses expectatives electorals que es congrien sobre el PSC han obligat el seu líder, Miquel Iceta, a renunciar a les floritures en la confecció de la seva candidatura per a les eleccions del 27-S. L'aspirant socialista ha situat en els primers llocs de la llista per Barcelona figures de la seva sencera confiança, promocionant com a número dos a la diputada Eva Granados, que ha destacat en la present legislatura com la veu més potent dels socialistes contra les retallades del Govern d'Artur Mas.

Estreta col·laboradora d'Iceta des de fa anys, Granados procedeix de la poderosa federació socialista del Baix Llobregat, milita a la UGT, ha sigut la portaveu del partit en la comissió de Benestar Social del Parlament i té fil directe amb les entitats del Tercer Sector. Amb l'ascens de Granados, Iceta prescindeix com a número dos del portaveu del grup parlamentari, Maurici Lucenafitxatge personal del seu antecessorPere Navarro, el 2012. Tant a Navarro com a Lucena se'ls reserven llocs destacats en la llista de les eleccions generals, que encapçalarà Carme Chacón.

De fet, cap dels sis primers llocs de l'última candidatura autonòmica repeteixen ara amb Iceta. Per a la tercera plaça, que el 2012 va ocupar l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i que ha renunciat a la reelecció per discrepàncies amb l'estratègia del partit, es perfila el diputat Ferran Pedret, primer secretari de la federació de Barcelona. Dos parlamentaris més, Alícia Romero i Jordi Terrades, assumirien els llocs quatre i cinc, respectivament.

Notícies relacionades

En les altres tres circumscripcions també hi haurà renovació. El senador Rafael Bruguera encapçalarà la candidatura de Girona, el diputat Òscar Ordeig la de Lleida i l'exregidor Carles Castillo la de Tarragona.

El consell nacional del PSC ratificarà aquest dissabte les candidatures i el programa electoral, que omet la consulta sobiranista en nom de la reforma federal de la Constitució i aposta per ampliar el dret de vot a partir dels 16 anys.