Procés per pressumpta apropiació indeguda

Unió es persona com a acusació per l'espionatge a dos dirigents

Método 3 va facturar al Barça pels informes sobre Recasens i Amador

Xavier Martorell, sortint dels jutjats, el setembre del 2014.

Xavier Martorell, sortint dels jutjats, el setembre del 2014. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

Unió Democràtica de Cata-lunya (UDC) es va personar ahir com a acusació particular en el procés judicial pel pagament presumptament injustificat per part del Barça, en l'època de Joan Laporta, de serveis d'espionatge a l'agència de detectius Método 3. Entre les víctimes hi ha els que van ser dirigents del partit democristià a Sant Cugat del Vallès, el diputat Joan Recasens i Xavier Amador. Aquestes dues persones van compartir grup municipal amb l'imputat Xavier Martorell (CDC), exresponsable de seguretat de club (2008-2011) i exdirector de presons de la Generalitat, que va dimitir del seu càrrec el 2013, per les revelacions sobre les seves relacions amb la citada agència de detectius.

A través de l'advocat Rafael Entrena Fabre, UDC va presentar ahir al Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona, que tramita la causa, un escrit en què sol·licita exercir l'acusació per l'espionatge als dos exregidors del partit. El jutge haurà de decidir si accepta o no la personació d'Unió i en quines condicions. La investigació se centra en el pagament per part del Barça de serveis d'espionatge aliens al club, cosa que podria suposar una presumpta apropiació indeguda o una estafa.

Notícies relacionades

« PRESIDÈNCIA-SEGURETAT» / Dues de les factures que va pagar el Barça i que no tenen res a veure amb l'entitat esportiva estan relacionades amb els dos exdirigents d'Unió. Segons va publicar l'abril del 2013 EL PERIÓDICO, Método 3 va facturar amb el concepte «Dep Presidència-Seguretat Sr Laporta» 5.800 euros per cadascun dels informes dels exregidors. El director de l'agència, Francisco Marco, va admetre al jutge que Martorell li va demanar els informes, però que no els va fer la seva empresa, sinó una altra, i que no va cobrar res.

Els informes estan catalogats per Método 3 sota l'epígraf de «molt confidencials» i, en ells, consten dades sobre el seu historial laboral, així com els seus comptes bancaris i propietats. L'informe sobre Amador llança la sospita sobre la concessió d'un complex esportiu i assenyala que s'hauria d'efectuar una investigació més profunda sobre una empresa. A Recasens, actualment alineat amb el sector independentista d'Unió, li van rastrejar els seus comptes i els ingressos.

Temes:

Unió Espionatge