foment de l'idioma

La Plataforma per la Llengua insta els candidats a la presidència del Barça a "comprometre's" amb el català

L'entitat envia a Bartomeu, Laporta, Benedito, Freixa i Batiste un document en què proposa cinc mesures a adoptar per la nova junta

Mosaic en un partit Barça-Madrid al Camp Nou, disputat el novembre del 2012.

Mosaic en un partit Barça-Madrid al Camp Nou, disputat el novembre del 2012. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
IGNASI FORTUNY / BARCELONA

La Plataforma per la Llengua ha elaborat un document en què insta el futur president del Barça a involucrar-se amb el català. L'entitat, que busca fomentar l'ús català com a eina de cohesió social, demana als candidats a la presidència del club blaugrana que es comprometin públicament a "promoure i projectar" la llengua catalana a escala internacional. 

La Plataforma per la Llengua ha informat aquest dimarts que ha enviat als cinc candidats --Josep Maria Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito, Toni Freixa i Joan Batiste-- un document en què resumeixen en cinc punts les mesures a prendre per part del futur president del Barça per defensar la llengua. D'aquesta manera, l'entitat busca que l'exemple del club blaugrana serveixi perquè altres entitats i empreses s'involucrin en el foment del català.

CINC MESURES

Notícies relacionades

El primer punt del document insta el club que el català sigui la llengua "plenament oficial" de l'entitat, que sigui present en tots els àmbits del club --documents, declaracions, rodes de premsa...--. En la segona mesura proposada, la Plataforma per la Llengua demana que tots els esportistes que passin per La Masia tinguin unes bones competències en català "sigui quin sigui el seu origen". Un altre dels punts reclama que el Barça exigeixi en la venda dels drets televisius l'ús per defecte del català en les retransmissions que s'emetin a Catalunya, les illes Balears i al País Valencià. A més, també demana que el club compleixi "escrupolosament" pel que fa referència a l'etiquetatge dels seus productes tal com marca la llei del codi de consum aprovada el 2010 al Parlament

I per últim, demanen que la nova junta marqui com a punt estratègic del club i de la seva fundació la "projecció internacional de la llengua i de la realitat catalana". En aquest punt, la Plataforma per la Llengua assenyala que el català ha de ser present en mosaics, patrocinis i campanyes del club.