Jané prioritza la "col·laboració" entre totes les forces de seguretat per afrontar el terrorisme i la nova delinqüència

El nou conseller d'Interior escenifica el traspàs de cartera amb el seu antecessor

Ramon Espadaler desitja sort al seu successor i l'adverteix que malgrat el que es diu, Interior és 'grafiticant'

Ramon Espadaler i Jordi Jané atenen els mitjans en el traspàs de cartera a la Conselleria d’Interior, aquest dilluns.

Ramon Espadaler i Jordi Jané atenen els mitjans en el traspàs de cartera a la Conselleria d’Interior, aquest dilluns. / MAYKA NAVARRO

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

Havia de ser un simple i breu gest en què el conseller d'Interior sortint, Ramon Espadaler, entregués la cartera al seu successor, Jordi Jané. En l'acte, celebrat en un ja nu despatx de la Conselleria d'Interior, Espadaler ha desitjat sort al seu successor i ha recordat que és un bon coneixedor de la matèria policial i de trànsit, destacant el seu pas per la comissió d'Interior del Congrés. "La teva sort serà també la nostra", li ha dit. I li ha assegurat que dirigir el departament dels Mossos d'Esquadra i els Bombers és molt més gratificant del que la gent es pot imaginar. Jordi Jané ha assegurat que per a ell era un honor la nova responsabilitat. Havia de ser breu, però ha volgut llançar un parell de missatges clars en els seus primers minuts com a responsable de l'Interior. Primer, que compartir informació i la col·laboració entre totes les forces de seguretat és "crucial" en la difícil lluita contra la nova delinqüència i el terrorisme.

Notícies relacionades

Jordi Jané ha recordat el seu pas per la comissió del Congrés que va analitzar l'atemptat terrorista de l'11-M, i la passió que manté sobre les polítiques de seguretat viària. El segon missatge que ha volgut llançar, amb Espadaler al seu costat assentint amb el cap, és que els Mossos d'Esquadra són la policia integral de Catalunya, que per tant formen part de l'estructura del nou estat, i que "treballaré decididament en el seu impuls".

I no ha acabat sense recordar que aquesta setmana és revetlla de Sant Joan i que totes les precaucions són poques en nits llargues com aquesta.