L'oposició qualifica de cosmètica la remodelació de l'Executiu

Només Esquerra es felicita dels canvis introduïts per Mas en el seu Gabinet

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Com era previsible, els grups de l'oposició van carregar contra els canvis en el Govern d'Artur Mas. Per uns, el PSC, es tracta d'un canvi molt poc profund, «un encaix de peces», en paraules de la portaveu socialista Ester Niubó.

La presidenta del PPC, Alicia Sán-chez-Camacho, es va alegrar més en la remodelació de l'Executiu i va qualificar d'«insòlit» que el president de la Generalitat canviï el seu Gabinet a menys de 100 dies de les eleccions. «Aquesta és la mostra més evident que Mas té un Govern feble», va assenyalar la dirigent popular, que va arribar a qualificar l'Executiu català del «més  inoperant i incompetent de la història de Catalunya».

LA MÉS CONTUNDENT /La presidenta dels populars catalans va finalitzar la seva encesa crítica amb la reflexió següent: «Mas ha aconseguit trencar-ho tot: la societat catalana, CiU i ara Unió».

Per la seva banda, el líder d'Iniciativa, Joan Herrera, tampoc es va quedar curt a l'hora de criticar la remodelació de l'Executiu i va considerar que es tracta d'un mer «lífting social». «Un govern no és més social per posar de portaveu la consellera de Benestar: és més social posant la ILP de renda garantida o assegurant la ILP de vivenda. Canviar de portaveu mentre hi ha retallades i privatitzacions és el mateix de sempre», va subratllar en una roda de premsa.

Albert Rivera, en la seva presentació com a flamant candidat de Ciutadans a les generals, va assegurar que treballarà perquè aquest sigui l'últim Govern independentista que tingui Catalunya.

Notícies relacionades

EL RESPECTE D'ERC / El portaveu d'Esquerra, Sergi Sabrià, va desitjar sort al Govern remodelat, perquè «la seva -va dir- serà la sort de tot Catalu-nya», i va recordar que el que beneficia el bloc sobiranista és que hi hagi un Executiu fort.

En virtut de l'acord d'estabilitat entre Convergència i Esquerra, Sabrià va assegurar que la seva formació donarà suport als nous consellers «en el que sigui possible» per arribar com més forts millor al 27-S, i va destacar la tasca duta a terme per la nova vicepresidenta del Govern, Neus Munté, al capdavant de Benestar Social i Família.