CORRUPCIÓ POLÍTICA

La jutge del 'caso Mercuri' implica Bustos en una possible operació de suborn a Sabadell

La magistrada obre una nova peça que implica el cap de la policia municipal i els responsables d'urbanisme i l'àrea jurídica

1
Es llegeix en minuts

La jutge que instrueix el 'cas Mercuri' de presumpta corrupció i tràfic d'influències ha obert una nova peça separada davant l'evidència que Manuel Bustos va ometre el seu deure de perseguir un delicte de suborn. La investigació ha permès localitzar una gravació on un empresari apareix subornant l'exportaveu del PP, Jordi Soriano, i que hauria utilitzat per fer xantatge el govern municipal liderat per Bustos.

Segons ha informat la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, la peça separada, la número 33, se centra en la gravació que la policia va localitzar a l'ordinador de l'oncle de Bustos i també president del Gremi de Constructors de Sabadell, Melquiades Garrido. El vídeo l'hauria gravat l'empresari José Ríos, i hi apareixeria subornant Soriano, una cinta que posteriorment va enviar a Garrido i a Bustos per fer xantatge a l'hora d'obtenir un tracte de favor en les concessions públiques.

ESPIONATGE

"Els Mossos d’Esquadra van aportar l'extracte de la gravació al jutjat i es va decidir obrir una nova peça, la conversa existia i és la conclusió per tancar el cercle", indica Raúl García Barroso, advocat de la plataforma. En la investigació s'ha determinat que Ríos va ser convocat a una reunió convocada per Bustos en dependències municipals en què van participar el cap de la Policia Municipal, José Miguel Duran, el responsable de l'àrea jurídica, Marcel Galofré, i l'exresponsable de l'àrea d'urbanisme, Manuel Somoza.

Notícies relacionades

En aquesta hi haurien abordat les possibles amenaces de Ríos a representants de l'Ajuntament, l'espionatge a aquests i a les seves famílies i la veracitat dels rumors de suborns a Soriano.

La jutge considera que Bustos i els altres tres implicats haurien omès el dret a perseguir un delicte, per la qual cosa després de l'obertura de la peça s'han implicat les quatre persones que figuren en la investigació policial. El següent "pas natural", segons els advocats de la plataforma, és la seva imputació.