la gestació d'un partit

Les cinc cares més visibles de Podem

L'elecció de Fachin com a candidat per al 27-S acaba de configurar tots els càrrecs rellevants del partit a Catalunya

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

L'elecció d'Albano Dante Fachin com a candidat de Podem a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre ha acabat de configurar l'estructura del partit a Catalunya. Aquests són els membres del partit que ocupen els llocs de representació més visibles.

GEMMA UBASART (Castellar del Vallès, 1978). Secretària general de Podem (des del 14 de febrer del 2015) i secretària de plurinacionalitat i polítiques públiques per al canvi de Podem. És doctora en Ciències Polítiques per la UAB i professora de la Universitat de Girona. Ha efectuat estades professionals en centres d'ensenyament de Londres, Pàdua (Itàlia), París, Ottawa i Quito. Les seves declaracions a aquest diari en contra de CiU van aixecar una forta polèmica. El partit va admetre que no havien sigut unes paraules afortunades.

ALBANO DANTE FACHIN (Bahía Blanca, Argentina, 1976). Candidat de Podem a les eleccions del 27-S. Va cursar estudis de Filologia Anglesa a la UB però va deixar la carrera per fundar la revista ‘Cafè amb llet’. Va ser un dels impulsors de Procés Constituent i fa més d'una dècada que està implicat en l'activisme social, especialment amb les plataformes en defensa de la sanitat pública. Últimament està molt implicat en les protestes contra el tractat de lliure comerç entre Europa i els EUA (TTIP).

MARC BERTOMEU (Barcelona, 1991). Secretari general de Podem Barcelona (des del 2 de gener del 2015 ). Graduat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra, va participar activament en l'elaboració d'un codi ètic amb altres forces de Barcelona i en la integració del seu partit en Guanyem Barcelona. La secretària general de Podem Girona és Alba García. El de Lleida, Lluc Capacete, i el de Tarragona, Toni Carmona.

Notícies relacionades

JAUME ASENS (Barcelona, 1972). Llicenciat en Filosofia i advocat en l'àmbit dels drets humans, el dret penal i la defensa dels moviments socials. Lligat també a Procés Constituent, serà regidor a la capital catalana sota les sigles de Barcelona en Comú (era el quart de la llista). S'ha convertit en un dels lletrats més combatius amb la corrupció perseguint casos com el del Palau de la Música. En aquest diari va dedicar un article a ‘El clan Pujol i els seus còmplices’ clan Pujol.

LAURA PÉREZ CASTAÑO (Barcelona, 1982). Amb estudis de Periodisme i de Cooperació Internacional, Laura Pérez ha realitzat treballs vinculats al turisme al Perú i Bolívia, al municipalisme a l'Equador i als drets econòmics i polítics de les dones a Guatemala i el Salvador. Coordinadora tècnica de diversos projectes i molt vinculada a la lluita per la igualtat sexual, serà regidora a Barcelona ja que era el número 9 a la llista d'Ada Colau.