PACTES POSTELECTORALS

Ciutadans pacta que la Junta tingui 40 oficines a l'estranger, "no pas ambaixades"

Rivera justifica que aquests departaments no treballaran "per la independència d'Andalusia", com segons la seva opinió sí que fan els de la Generalitat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, dilluns en la roda de premsa que va oferir per analitzar el resultat als comicis autonòmics i municipals.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, dilluns en la roda de premsa que va oferir per analitzar el resultat als comicis autonòmics i municipals. / AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Una de les 70 mesures acordades entre Ciutadans i el PSOE andalús per facilitar la investidura de Susana Díaz consisteix en la implantació d'"oficines de suport a les empreses exportadores als 40 principals centres de l'economia mundial". Preguntat aquest dimecres sobre aquesta qüestió, i concretament sobre la diferència entre aquesta mena de delegacions i les denominades 'ambaixades' que el seu partit tant ha retret a la GeneralitatAlbert Rivera ha intentat marcar distàncies i ha assegurat que les 40 seus que planteja el seu partit són "delegacions d'exportacions", no pas "ambaixades" en què només es tracta de fer proselitisme del procés sobiranista.

Segons Rivera, que no ha inclòs aquesta acció entre les principals mesures que ha acordat el seu partit amb els socialistes, les 40 oficines que s'impulsaran tindran com a únic objectiu la promoció econòmica d'Andalusia. En cap cas hi haurà "funcionaris treballant per la independència", ha dit.