comissió d'investigació

El presumpte cervell de la trama Pretòria afirma que no hi ha "ni una sola prova" en contra seu

Luis García, 'Luigi', afirma que és "injust" que s'acusi Alavedra i Prenafeta i diu no tenir tracte amb Oriol Pujol

Lluís Garcia, àlies ’Luigi’, en la ’comissió Pujol’.

Lluís Garcia, àlies ’Luigi’, en la ’comissió Pujol’. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / JOSE RICO / BARCELONA

"No hi ha ni una sola prova que ho acrediti" ha sigut una de les expressions més utilitzades per Luis García, 'Luigi', durant la compareixença d'aquest dimarts en la comissió d'investigació del frau fiscal i altres pràctiques de corrupció política. El suposat cervell de la trama Pretòria, exdiputat pel PSC, ha qualificat de meres "especulacions i conjectures" els informes policials que l'impliquen en una operació d'especulació urbanística i també ha acusat el fiscal de seguir una "lògica perversa".

Notícies relacionades

Durant el seu interrogatori a la Cambra, García ha subratllat que les operacions en què estava immers a Badalona, Santa Coloma de Gramenet Sant Andreu de Llavaneres no van implicar cap modificació urbanística ja que només es va fer una "modificació d'usos". També ha ressaltat que durant aquestes accions "no hi va haver "cap perjudici econòmic per a l'Administració" i ha salvat alguns dels noms més coneguts que apareixen també en la investigació judicial. Per exemple, ha considerat "absolutament injust" que s'acusi de tràfic d'influències Macià Alavedra i Lluís Prenafeta Macià AlavedraLluís Prenafeta, que van participar en l'operació a través de grups d'inversors, i també ha negat tenir cap tracte amb Oriol Pujol Ferrusola, el nom del qual també apareix en la causa.

García sí que ha admès haver tingut una relació d'amistat amb Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma de Gramenet. No obstant, ha exculpat l'exregidor de qualsevol delicte perquè "no va participar en la presa de decisions" referents a les operacions urbanístiques per les quals estan sent investigats.