A LA RECERCA d'acords postelectorals

Díaz s'allunya de Podem i fa un clar gest al PP andalús

Cifuentes inicia la ronda de contactes amb Ciutadans per governar Madrid

Els socialistes andalusos estudien deixar Cadis en mans populars

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Susana Díaz va deixar clar dijous, al seu pas per Madrid per reunir-se amb el seu cap, Pedro Sánchez, que no comparteix que s'hagi de pactar amb Podem tant sí com no perquè els socialistes recuperin poder. Creu que hi ha altres alternatives (tot i que ella ha buscant amb afany fins ara el suport de Podem per a la seva investidura, sense èxit). I no descarta el PP -amb la seva abstenció podria tornar a ser presidenta de la Junta- un partit al qual el seu secretari general va marcar en campanya  com un dels dos amb qui  no negociaria. L'altre era Bildu.

Doncs bé, ahir mateix Díaz va moure fitxa perquè quedés clar que les seves actuals reticències cap a Podem van de debò i va enviar el seu secretari d'organització, Juan Cornejo, a la palestra a confirmar que sospesen deixar Cadis en mans de la llista més votada, és a dir, el PP, sense facilitar que arribi al govern local Por Cádiz Sí Se Puede, agrupació avalada per Podem. Resulta inevitable pensar que el PSOE-A espera que aquest missatge als conservadors pugui comportar com a contrapartida ni més ni menys que una investidura. «Pablo [Iglesias], a Andalusia, així no», va dir Cornejo, després que Iglesias alertés davant un acostament PSOE-PP en territori andalús amb un «així no, Pedro; així no, Susana».

Notícies relacionades

LA MANXA I MADRID / A Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page va fer ahir equilibris per no perdre l'opció de governar amb Podem, però amb distàncies.

A Madrid, la popular Cristina Cifuentes va iniciar contactes amb Ciutadans per formar la Mesa de la Cambra. Les possibilitats d'investidura a la comunitat queden per a la setmana que ve. Manuela Carmena es va veure amb Begoña Villacís (Ciutadans) per acostar postures.