Iglesias: "Si Susana Díaz vol ser presidenta, ja sap què ha de fer"

El secretari general de Podem afirma que no té cap intenció de bloquejar el Govern d'Andalusia

El líder de Podem, Pablo Iglesias, en un míting a la Corunya.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, en un míting a la Corunya. / EFE / CABALAR

2
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

El secretari general de PodemPablo Iglesias, ha enviat aquest dimarts un encàrrec a la guanyadora de les eleccions a Andalusia: "Si Susana Díaz vol ser presidenta, ja sap què ha de fer". El missatge d'Iglesias, en una entrevista a RNE, arriba poques hores després de la ruptura de converses entre Podem i el PSOEruptura de converses PSOE, dimarts a mitjanit, i després que els negociadors del partit lila anunciessin que votaran en contra de la investidura de Díaz aquest dijous al Parlament andalús.

Malgrat la contundència de la resposta després de la reunió a Sevilla, Iglesias ha deixat entreoberta la porta. "No tenim cap intenció de bloquejar el Govern d'Andalusia", ha dit, i ha assegurat que si Díaz accepta les seves tres propostes estaran "encantats" d'abstenir-se "a l'abril, maig o juny". Les paraules del secretari general matisen les pronunciades ahir a la nit pels dirigents que van negociar amb Díaz, Sergio Pascual i Manuel Garí, que van ser molt més taxatius i van rebutjar tornar-se a reunir amb el PSOE abans de les eleccions del 24-M.

Per ser investida, Díaz necessita almenys l'abstenció de 16 diputats. Podem en suma 15, però l'obertura d'aquest partit podria aplanar el camí perquè altres forces actuessin en la mateixa direcció i permetessin a la socialista formar Govern.

DEBAT DE CAMPANYA

Pablo Iglesias ha tornat a assegurar que té ganes de debatre i que està esperant que es confirmin les propostes per als debats televisius en campanya. El líder ha explicat que anirà a la cita tant si es tracta d'un debat a quatre bandes --PP, PSOE, Podem, Ciutadans-- com si és un cara a cara amb Albert Rivera, com ha proposat La Sexta.

"Per la meva part, encantat", ha dit, encara que a ningú se li escapa que trobar un forat per a la cita serà molt complicat, tenint en compte les agendes de campanya dels candidats i que, a més, la setmana que ve Iglesias va al ple de l'Europarlament a Estrasburg.

CONCENTRACIÓ DEL 15-M

Notícies relacionades

Respecte a la polèmica que s'ha generat per la decisió del 15-M de convocar una concentració a la Puerta del Sol, a Madrid, durant la jornada de reflexió dels comicis del 24-M, Iglesias ha negat vincles de Podem amb aquesta proposta i ha lamentat que "alguns" hagin establert aquesta relació.

"Nosaltres estem obligats a respectar la jornada de reflexió", ha dit, i ha argumentat que li sembla bé que es concentrin a Sol sempre que no s'alteri la jornada de reflexió.