Tots els grups menys PP i Ciutadans carreguen contra Wert

Afirmen que les instruccions ministerials contra la immersió són una "barbaritat"

CiU, PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP criden a no acatar l'ordre del Govern central

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

En una compareixença conjunta al Parlament, tots els grups parlamentaris menys el PP i Ciutadans han carregat contra les intencions del Ministeri d'Educació contra la immersió lingüística i les instruccions dirigides a la Conselleria d'Ensenyament.

Notícies relacionades

Diputats de CiU, ERC, el PSC, ICV-EUIA i la CUP han defensat amb rotunditat la "unitat" en defensa de la comunitat educativa i del model d'immersió i han acusat el ministeri de desconèixer la realitat educativa i social de Catalunya. "Ens mantindrem ferms", ha afirmat la socialista Rocío Martínez-Sampere. El diputat d'EUiA Joan Mena ha qualificat les intencions del ministre Wert de "políticament inassumibles, socialment temeràries, tècnicament ingestionables i una barbaritat pedagògica".

Tots els grups han acusat el Govern del PP de pretendre imposar el seu model educatiu per la via judicial al no poder-ho fer políticament. El més contundent ha sigut el diputat de la CUP David Fernàndez, que ha acusat el Govern de "ser uns cafres i ignorants que necessiten un programa d'immersió democràtica i educativa", en especial el ministre d'Educació.