Podem descarta canvis en la seva estratègia després de la dimissió de Monedero

El partit de Pablo Iglesias no farà efectiu el relleu del número tres fins després dels comicis del 24-M

El fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero.

El fins ara número tres de Podem, Juan Carlos Monedero. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'organització de PodemSergio Pascual, ha assegurat aquest dilluns que el partit no emprendrà cap procés de refundació després de la marxa de Juan Carlos Monedero i ha destacat que la força lila mantindrà les línies d'actuació que ha defensant fins ara, a pesar de les crítiques de l'exdirigent.

Monedero, un dels impulsors de Podem i fins dijous passat secretari de procés constituent i programa, va dimitir d'aquest càrrec després de llançar dures crítiques contra el partit que dirigeix Pablo Iglesias, a qui va acusar d'haver-se allunyat dels ciutadans i li va demanar que deixi de mirar-se "en miralls que no són els seus".

"No hi ha cap membre de Podem que estigui parlant de refundació. El que declarem és fermesa i contundència en la renúncia de les pràctiques que han tingut els diferents governs. Mantindrem aquesta fermesa al voltant d'idees que són de sentit comú", ha manifestat aquest dilluns Pascual.

El secretari d'organització de Podem no veu relació entre el "rumb" pel qual ha optat el seu partit i la decisió de Monedero, malgrat les crítiques que aquest va llançar.

Pascual ha assenyalat que li agradaria que es veiés "amb normalitat" la sortida de Monedero, ja que, ha afegit, ells no són com la resta de partits, que estan "ancorats en una mateixa posició durant molt temps". "Nosaltres vivim amb total normalitat que Juan Carlos vulgui viure ara des de la base. No hi ha cap vincle entre el rumb de Podem i la sortida de Monedero", ha explicat.

EL SUBSTITUT, DESPRÉS DEL 24-M

Notícies relacionades

Així mateix, ha indicat que no han obert el debat sobre la idoneïtat de buscar substitut de Monedero, encara que ha afegit que si es produís el recanvi aquest no es faria efectiu, en qualsevol cas, abans del pròxim 24 de maig, el dia que se celebraran les eleccions autonòmiques i municipals.

A més, ha anunciat que en principi no està previst que Monedero participi en actes electorals durant la campanya, si bé no ha descartat que sigui convidat a algun.