Imputats l'intendent i el sotsintendent de la Policia Municipal de Sabadell pel 'cas Mercuri'

La jutge que instrueix el cas ha imputat a sis noves persones, entre elles un funcionari de la Policia Nacional i el director municipal d'Espai Públic

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SABADELL

La jutge que instrueix el 'cas Mercuri' de presumpta corrupció i tràfic d'influències ha anunciat aquest dimecres la imputació de sis noves persones. Es tracta de l'intendent de la Policia Municipal de Sabadell, José Miguel Durán Macho, el sotsintendent Antonio Sánchez Cortes, l'empresari José Manuel Gonzalez Parra, el funcionari del Cos Nacional de Policia Joaquín Cañete Cosano i el director d'Espai Públic al consistori, Xavier Izquierdo Vilavella.

La imputació es porta a terme dins de la investigació de la peça núm. 6, centrada en els abocaments de terres procedents de diverses obres públiques, que s'haurien efectuat a la finca de Can Xupa de la capital vallesana sense cap mena de llicència i sota una fictícia millora agrària, segons apunta la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció en un comunicat. "Abocaments irregulars que van comptar però amb l'eventual permissivitat i la tolerància necessària dels responsables municipals fins i tot sent-ne plenament coneixedors, motius pels quals han sigut imputats", afegeixen en el text.

Notícies relacionades

D'aquesta manera tots els imputats hauran de declarar davant la jutge el 15 de maig vinent, amb l'excepció d'Izquierdo, que ho farà el dia 22, igual que l'exlíder del PP local i un dels presumptes caps de la trama, Jordi Soriano, i els exregidors del govern de Bustos Joan Manau i Ricard Estrada. Abans, el dia 13 de maig, declararan sis tècnics municipals.

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha anunciat que exercirà la funció d'acusació popular en aquestes declaracions.