El jutge d'Innova s'interessa per qui paga la defensa de Prat

El sumari inclou correus d'un lletrat preguntant a Boi Ruiz pels honoraris

Els nou detinguts dimarts passen una altra nit al calabós abans de declarar

2
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / REUS

El jutge que instrueix el cas Innova de Reus ha intentat diverses vegades, sense èxit, que el Servei Català de la Salut respongui als seus requeriments sobre els procediments rutinaris a l'hora de tramitar un centre sanitari, des de qui pren les decisions fins a qui ha d'executar-les. Així consta en l'escassa documentació que ja no està sota secret de sumari del cas que investiga una presumpta trama organitzada per desviar fons públics sota el paraigua del hòlding d'empreses municipals de Reus Innova, sorgit sota el mandat del tripartit durant l'alcaldia de Lluís Miquel Pérez (PSC).

El jutge ha requerit així mateix les últimes setmanes, sense obtenir resposta, saber qui paga la defensa de Josep Prat, que va dimitir com a director general d'Innova poc abans que la CUP fes pública la seva denúncia per l'acumulació de càrrecs, ja que Prat era al mateix temps director general d'Innova, president de l'Institut Català de la Salut (ICS) i president d'una patronal d'hospitals privats.

En el sumari figuren uns correus enviats al conseller de Salut, Boi Ruiz, per l'advocat Xavier Melero en els quals aquest reclama uns honoraris, no satisfets, per la defensa de Prat. No queda clar, judicialment parlant, qui ha d'assumir el cost de la defensa, ja que, en qualitat de càrrec de l'ICS, Prat té certa cobertura legal.

El jutjat d'instrucció número 3 de Reus ressenya en una de les seves resolucions com són d'«insuportables des del punt de vista ètic» els moviments entre el CatSalut i l'empresa de l'arquitecte Jorge Batesteza, contractat just al deixar el seu càrrec de directiu del Catsalud com a assessor en les obres del nou Hospital Sant Joan de Reus, encara que ja va formar part de la taula de contractació d'aquelles obres. El jutge investiga el paper de Batesteza i les seves relacions amb obres sanitàries, sobretot a partir de correus entre l'empresa de l'arquitecte, el Departament de Salut i l'empresa constructora Teyco.

El jutge instructor del cas ha criticat a més en diverses ocasions l'actitud passiva de l'ajuntament de Reus, personat com a part en el cas.

Notícies relacionades

JUNTA DE PORTAVEUS / Una molt tensa junta de portaveus va debatre ahir a Reus la situació en què ha quedat el consistori després de les nou detencions practicades dimarts, inclosa la de la tinenta d'alcalde Teresa Gomis. El grup Ara Reus va insistir a demanar dimissions, mentre que la CUP va advocar per seguir investigant i l'alcalde Carles Pellicer, de CiU, va fer una crida a la calma. Tots els imputats van passar la seva segona nit al calabós.

En la part dispositiva, el jutge ha sol·licitat al CatSalut, a l'empresa de Batesteza i a la constructora Comsa tota la documentació relacionada amb la construcció de l'ambulatori de Vila-seca.