PREPARATIUS DEL 24-M

Rivera obre la porta de les seves llistes als fugits d'UPD

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va reconèixer ahir contactes amb algunes de les persones que recentment han abandonat Unió Progrés i Democràcia (UPD) per les seves dissensions amb la líder del partit magenta, Rosa Díez. El president de C's, així, no tanca la porta a sumar candidats procedents d'aquesta força per als comicis municipals i autonòmics (en 13 comunitats) d'aquest 24 de maig.

Pel que fa a l'excandidat magenta per a Astúries, Ignacio Prendes, Rivera no va descartar la possibilitat que encapçali, ara, la de Ciutadans. El líder de C's, després d'apuntar que no hi havia res tancat, va subratllar que la candidatura que finalment s'elabori requerirà del vistiplau de la militància.

Notícies relacionades

ENUIG DE DÍEZ / Els moviments de pesca de Rivera en les ara turbulentes aigües magenta no van passar inadvertits per a la líder d'UPD, Rosa Díez. La diputada  va dir sentir-se «enganyada» per alguns dels seus companys, als quals va acusar de treballar des del partit en favor de Ciutadans, i per tant, d'acostar-se a l'opció més segura.

Rivera, com a resposta, va demanar a la direcció d'UPD que, en lloc de «responsabilitzar» de la seva situació actual Ciutadans «per voler sumar», es pregunti si el rebuig a unir forces «té alguna cosa a veure» amb la seva actual crisi interna. Rivera va apuntar que s'haurà d'esperar al 24-M i al congrés d'UPD per veure si en la direcció d'aquest partit hi haurà un «canvi de rumb».