Homs assegura que el monòlit per les víctimes de l'accident dels Alps "inclourà el català"

El portaveu del Govern afirma que la Generalitat anirà al funeral que es farà a Alemanya per les víctimes del sinistre aeri de Germanwings

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts que l'Executiu català "entén les queixes" que han criticat que el monòlit en record a les víctimes de l'avió estavellat als Alps estigui escrit en diferents llengües --francès, espanyol, alemany i anglès--, però no en català.

Segons Homs, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, "ja va fer notar la conveniència" d'incloure el català en el monòlit. I "per la informació que té el Govern", això "es corregirà" ben aviat.

Notícies relacionades

Homs també ha anunciat que la Generalitat ha creat un "dispositiu intern" per oferir assessorament "de tota mena, també jurídic i tributari", a les famílies de les víctimes del sinistre, de manera permanent i "perdurable en el temps".

A més, el portaveu del Govern ha assegurat que la Generalitat anirà al funeral que es farà a Alemanya en record a les víctimes i que, des de la setmana passada, la vicepresidenta Ortega ha mantingut contactes amb el Govern central per prendre "algun tipus d'iniciativa", com un funeral d'Estat, per recordar les víctimes.