PROPOSTA DE FULL DE RUTA

La CUP crida a un «ampli acord social i polític» per la secessió

El partit convida Podem, Procés, ICV i EUiA a sumar-se al procés constituent

Arrufat i Fernàndez van presentar els documents, ahir, a Manresa.

Arrufat i Fernàndez van presentar els documents, ahir, a Manresa. / ACN / LLUIS VILARÓ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La CUP va aprovar ahir a Manresa el seu full de ruta cap a la independència, i va invitar a sumar-s'hi partits, sindicats i entitats a favor del dret a decidir que apostin per un verdader «canvi democràtic». Entre aquestes forces, va citar ICV i EUiA, que com ells es van desmarcar del text pactat per CiU, ERC i les entitats independentistes (ANC, Òmnium Cultural i AMI), així com Podem i Procés Constituent.

El partit va validar en el seu consell polític dos documents: el que dibuixa el camí cap a la ruptura amb Espanya i el procés per dotar Catalunya de les denominades estructures d'Estat, i un altre en què fa una crida a agents polítics i socials a sumar-se a la seva estratègia i donar a les pròximes eleccions al Parlament un caràcter plebiscitari. No només al 27-S. La CUP també concep les municipals del pròxim 24 de maig com «una primera demostració de força democràtica del procés constituent». «Hem de poder treballar junts», va assenyalar el diputat Quim Arrufat.

La CUP insisteix de passada a rebutjar una llista conjunta de CiU i ERC «abans, durant i després» perquè la riquesa del procés, va subratllar el parlamentari David Fernàndez, és «la diversitat i la pluralitat». «La independència no pot anar associada a un programa polític concret [...] Ni a la unió de dos partits», diu el text en què advoca per «un ampli acord polític i social».

Notícies relacionades

En el document que porta per nom Per la ruptura, la CUP denuncia la «dilació» de les eleccions autonòmiques i reitera el compromís de promoure la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) l'endemà dels comicis.

El partit també vol posar l'accent en el fet que la independència és la via per acabar amb la precarietat econòmica i, per això, proposa l'aplicació de mesures d'«urgència social», i promoure consultes populars sobre qüestions clau.