MOBILITZACIÓ CONSERVADORA

Esperanza Aguirre es manifesta amb els antiavortistes a Madrid

Els assistents a la marxa retreuen al Govern de Rajoy la retirada de la contrareforma de Gallardón

Esperanza Aguirre, protagonista a la manifestació contra l’avortament. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Milers de persones han participat aquest dissabte a la Marxa per la Vida, la Dona i la Maternitat que, amb el lema 'Cada vida importa', ha protestat a Madrid contra la retirada de la reforma de la llei de l'avortament impulsada per l'exministre Alberto Ruiz-Gallardón.

Convocada per un total de 27 associacions antiavortistes i recolzada per més d'un centenar d'organitzacions, la manifestació ha passat pel centre de la capital. Entre els pocs polítics assistents hi havia la candidata del PP a l'alcaldia de Madrid, Esperanza Aguirre, l'exministre Jaime Mayor Oreja o el candidat de Vox a l'Ajuntament de Madrid, Javier Ortega, que ha declarat que "hi ha coses que no són discutibles en política".

En declaracions als mitjans de comunicació realitzades a l'inici de la marxa, el president del Fòrum de la Família, Benigno Blanco, ha defensat la manifestació perquè "a Espanya no caigui un mur de silenci sobre l'avortament" i que "molts en la societat espanyola s'adonin" que és un "immens drama social" al qual no s'han d'acostumar.

"Facin el que facin els polítics s'ha de treballar per construir una societat en què no hi hagi cap avortament", ha asseverat, al mateix temps que ha afegit que la reforma del Govern no és una reforma en matèria d'avortament, sinó de "menors d'edat" que deixa "intacta" la regulació que va fer l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

AMBIENT FESTIU I REIVINDICATIU

En la capçalera de la manifestació, una gran pancarta de 15 metres de llarg precedia els representants d'algunes de les associacions convocants, que marcaven el pas a la resta dels assistents en un ambient festiu, musical i reivindicatiu.

En el transcurs de la marxa els manifestants han corejat lemes com 'Vida sí, avortament no' o 'Sí a la vida alegre i divertida', i s'han pogut veure banderes i pancartes que deien: 'Jo trenco amb Rajoy', 'L'avortament no és un dret és una aberració', 'Avortament Zero' o '¿Avortament? Amb el meu fill no, gràcies'.

Des de l'escenari ubicat als peus de la Puerta de Alcalá, dos voluntaris han llegit el manifest, i s'han escoltat els testimonis de Dalila, una dona que va avortar i que ara ajuda dones embarassades, i d'Elena, una nena que en el seu últim aniversari va demanar llet i bolquers per donar-los a mares necessitades. A l'acte també hi ha anat Marta, una noia que va tenir la seva filla sent menor i que va publicar un vídeo a internet explicant la seva experiència.

ACTUACIONS MUSICALS

Notícies relacionades

L'acte, presentat per Andrés Muro i Elena Miñambres, ha tingut un important caràcter musical ja que ha comptat amb les actuacions del compositor flamenc Tito Losada, que ha compost diverses cançons per a la marxa, i d'Héctor Tobo, que ja va crear l'himne 'Aquí estoy yo' per a la manifestació del 22 de novembre. En aquesta ocasió, l'himne es titula 'Depende de ti'.

La manifestació ha acabat en la madrilenya Puerta de Alcalá, on s'ha instal·lat un escenari i una pantalla gegant perquè els assistents poguessin seguir, entre altres coses, la lectura del manifest.