PREVIST PER A LES 17.30 HORES

La demora en la publicació del sondeig del CIS sobre l'estat de la nació genera recels

Les xarxes socials es fan ressò d'un retard inusual a l'hora d'oferir les xifres sobre si la imatge dels líders polítics millora o empitjora després del debat al Congrés

1
Es llegeix en minuts

Tots pendents del CIS. Les xifres del baròmetre oficial, del Centre d'Investigacions Sociològiques, que solen sortir abans de l'hora de dinar (cap a les 12.30-13.30) s'estan demorant aquest divendres més del previst (algunes fonts asseguraven que sortiria cap a les 17.30 hores, entre 4 i 5 hores després del que és habitual) i els internautes es pregunten a les xarxes socials si el 'cuinat' habitual de les xifres --les que expliquen qui ha guanyat el debat, i per què-- s'està 'cremant'.

Altres al·ludeixen a una possible "sorpresa" per explicar el retard:

{14250534643931}En l'enquesta, els espanyols opinen i fan balanç del debat de l'estat de la nació celebrat dimarts i dimecres al Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

En aquest sondeig, el CIS mira d'esbrinar si la imatge dels líders polítics millora o empitjora després del debat i com veuen els ciutadans el coneixement que els seus representants tenen dels problemes del país, així com la confiança que transmeten.

En l'enquesta de l'any passat, un 28,9% dels espanyols van assegurar que el president del Govern, Mariano Rajoy, havia guanyat el debat, davant un 14,2% que va dir que havia vençut el llavors líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Un 36,2% dels enquestats van dir que no havia guanyat cap.