Hisenda apunta que un soci de Pujol Ferrusola va finançar CiU a canvi de contractes manipulats a Lloret

La investigació destaca que va aportar més de mig milió d'euros a la federació, segons 'El País'

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Tributària sosté, en un informe publicat aquest dijous pel diari 'El País', que l'empresari Gustavo Buesa, que va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola, hauria suposadament finançat irregularment CiU a canvi de contractes manipulats a l'Ajuntament de Lloret de Mar, on governa la federació.

Aquest informe, que es basa en un altre elaborat per la Guàrdia Civil, recull que l'empresa de Buesa, GBI Serveis, va obtenir el 2008 el contracte municipal per a un centre de tractament de residus a Lloret, malgrat que no tenia experiència en aquest sector i hi havia una altra empresa que va presentar una oferta més barata i sí que tenia experiència. El 2011, GBI va aconseguir la concessió del servei de recollida d'escombraries també en condicions irregulars.

Notícies relacionades

Per una altra part, l'Agència Tributària destaca que GBI ha fet donacions per valor de 550.000 euros entre el 2007 i el 2010 a tres fundacions vinculades a CDC i Unió. Unes donacions que, segons la Guàrdia Civil, se sumarien a préstecs a CiU "que posteriorment no serien tornats".

Finalment, la Guàrdia Civil apunta a l'existència "d'una trama política i empresarial per influir en el nomenament d'alts càrrecs en institucions del Govern català per satisfer els interessos" de Buesa.