CDC es desmarca d'Oriol Pujol i no descarta que Mas comparegui a la comissió del Parlament

La direcció convergent demana que la justícia actuï si hi ha hagut irregularitats en el 'cas ITV'

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

Després de la reunió de l'executiva conjunta de CiU celebrada aquest dilluns a la seu d'Unió, el dirigent de CDC Lluís Corominas s'ha desmarcat totalment de les actuacions de l'exsecretari general convergent Oriol Pujol en relació amb el 'cas ITV', en què està imputat per dos delictes de suborn i un de tràfic d'influències.

Després de conèixer-se les gestions que va fer Pujol amb el president Artur Mas perquè intercedís amb un empresari amic seu Artur Mas , Corominas ha defensat l'actuació de Mas en favor de les empreses catalanes, i tot seguit ha afegit: "Si hi ha algú que a nivell privat no fa les coses com s'haurien de fer, per això hi ha els jutjats i estem on estem". Respecte a Mas, Corominas ha afirmat que "l'obligació de qualsevol govern és salvar empreses en una època de crisi, negociant amb empresaris i empreses per minimitzar els efectes de les deslocalitzacions, que sempre han existit i existeixen".

Notícies relacionades

Corominas ha eludit en tot moment defensar l'exsecretari general de CDC i ha recordat que ja va renunciar als seus càrrecs en el partit. "Que sigui la justícia la que determini si hi ha hagut responsabilitats". Per si hi havia dubtes de la posició crítica que ara manté CDC amb Oriol Pujol, ha afegit: "No es debat si rep o no algú, sinó si algú ha fet una intervenció il·lícita en aquestes gestions".

"NO ACCEPTEM CAP ULTIMÀTUM"

D'altra banda, Corominas ha deixat la porta oberta perquè el president Mas comparegui a petició pròpia en la comissió d'investigació del 'cas Pujol' al Parlament, però ha respost a les reclamacions d'ERC que Mas anunciï la seva decisió en 15 dies, que CiU no accepta "cap ultimàtum".

Temes:

Cas ITV