Sortu veu complicat que ETA es desarmi mentre governi el PP

L'esquerra 'abertzale' considera que "l'actitud" dels governs espanyol i francès dificulta que la banda compleixi el seu compromís d'entregar les armes

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Hasier Arraiz, president de Sortu i parlamentari d'EH Bildu, considera "complicat" que ETA procedeixi al desarmament mentre governi el PP. El dirigent 'abertzale' afirma que l'actitud de l'Executiu espanyol i el "seguidisme" del Govern francès impedeixen una entrega de les armes "amb un mínim de garanties".

Arraiz ha lamentat que "l'actitud" de Madrid i París dificulta que ETA compleixi el seu compromís d'entregar els seus arsenals, ja que "paradoxalment" es neguen a donar "condicions i garanties" a la banda, "a la qual estan enfrontats militarment, perquè es pugui desarmar".

Notícies relacionades

Així mateix, ha criticat la proposta del Govern basc perquè la banda faci una entrega ràpida de les armes al considerar-la "poc seriosa", ja que s'ha presentat de manera "inoportuna", sense contrast previ amb cap altra força ni entitat, i sense tenir en compte que és imprescindible "una participació directa o indirecta dels governs afectats perquè, si no, serà impossible".

Respecte al judici que comença dilluns a l'Audiència Nacional contra diversos dirigents de Sortu, ha assenyalat que "es deixa clar que segueix sense haver-hi igualtat de condicions" entre les formacions polítiques. En aquest sentit, ha destacat que "la lluita de l'esquerra 'abertzale" en favor de la independència i el socialisme "ha valgut la pena i segueix valent la pena". Preguntat en una entrevista a Radio Euskadi per si opina el mateix de "la lluita d'ETA", ha replicat que serà la banda la que haurà de dir "si li ha valgut la pena o no".

Temes:

ETA La fi d'ETA