EL 'CAS ITV'

El fiscal demana citar Oriol Pujol com a imputat per un segon suborn

Anticorrupció sol·licita a la jutge que cridi a declarar l'exdiputat de CiU per un presumpte delicte en la reconversió de diverses empreses

’CAS ITV’ Oriol Pujol després de declarar a l’Audiència, l’abril passat.

’CAS ITV’ Oriol Pujol després de declarar a l’Audiència, l’abril passat. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a la jutge del 'cas ITV' que cridi a declarar com a imputat l'exdiputat de CiU Oriol Pujol; la seva dona, Anna Vidal, i l'empresari Sergi Alsina per un presumpte suborn en relació amb la reconversió de diverses empreses a Catalunya, entre elles Sony i YamahaCatalunya. El fill de l'expresident Jordi Pujol ja està imputat per un altre delicte de suborn i un de tràfic d'influències per haver intentat pactar presumptament l'adjudicació d'estacions de la ITV.

Notícies relacionades

El fiscal Fernando Maldonado acusa Oriol Pujol, Vidal i Alsina de suborn i falsedat en el marc d'aquesta investigació, que constitueix una branca del 'cas ITV'. A més, demana que declarin com a testimonis, entre altres, l'exconseller de Treball Lluís Franco; el president de la Diputació de BarcelonaSalvador Esteve, i diversos directius de Seat, ja que la investigació també se centra en una compra de terrenys de l'empresa automobilística.

La petició s'ha fet en una visteta que té lloc quan el procés judicial es tramita, com en aquest cas, a través de la llei del jurat, en què les diferents parts proposen que es practiquin noves proves.

Temes:

Cas ITV