EL 'CAS GÜRTEL'

El jutge imputa Juan Cotino per la contractació de la visita del Papa a València

Policies i testimonis creuen que va ser un "element nuclear" per a les presumptes irregularitats en els contractes públics amb la trama corrupta

Juan Cotino, a les Corts Valencianes.

Juan Cotino, a les Corts Valencianes. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

El jutge instructor de la branca valenciana del 'cas Gürtel'José Ceres, ha imputat l'expresident de Les CortsJuan Cotino, pels contractes relacionats amb la visita de Benet XVI València el 2006, irregularitats que el magistrat investiga en la peça número 4 del cas. Cotino, que va abandonar la política a mitjans de l'octubre passat assetjat pel seu assenyalament en les investigacions de diversos casos de corrupció, està citat a declarar per aquest assumpte el 28 de novembre.

A més de Cotino, el magistrat ha citat també a declarar com a imputats en la seva última providència els exdirectius de Canal 9 Vicente SanzJosé Llorca i Juan Prefaci.

Notícies relacionades

El nom de Cotino ha aparegut en diverses ocasions en la investigació de la presumpta adjudicació de contractes en la trama Gürtel per a l'organització de la visita del Papa el juliol del 2006. Cotino, llavors conseller del Govern valencià i mà dreta de l'expresident valencià Francisco Camps, va ser l'encarregat del Consell per coordinar l'esdeveniment.

"TALLAVA EL BACALLÀ"

Un testimoni va assenyalar Cotino en la instrucció com "el que tallava el bacallà" i el que "ho decidia tot". La Unitat de Delinqüència Economia i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) creu que l'expresident de Les Corts era "l'element nuclear" dels beneficis que la xarxa corrupta va obtenir amb aquella visita del prelat a València.