El pols sobiranista

La Universitat de Girona manté l'honoris causa a la jutge Roca

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

El claustre de la Universitat de Girona va rebutjar ahir per àmplia majoria retirar la distinció de doctora honoris causa a la magistrada del Tribunal Constitucional (TC) Encarna Roca, després d'haver avalat la suspensió del 9-N. La proposta, que havia estat presentada per 77 dels 268 membres del claustre i que havia generat un profund debat a la comunitat universitària, va ser derrotada amb 100 vots en contra, 42 a favor, 14 en blanc i un nul.

Notícies relacionades

A l'inici de la sessió, el rector de la Universitat de Girona, Sergi Bonet, va destacar que els estatuts obligaven a convocar el claustre extraordinari en què es va debatre i es va votar la sol·licitud, ja que la petició havia estat recolzada per més d'una quarta part dels membres del claustre. La proposta anava acompanyada de dos punts més en què es reclamava el suport de la universitat a la consulta de diumenge i que sí que van prosperar.

Durant la defensa de la sol·licitud, un membre del personal d'administració i serveis va adduir que la jutge forma part d'un tribunal «polititzat» que ha actuat moltes vegades «contra els interessos i aspiracions de Catalunya». En el torn de paraula van intervenir 13 claustrals i només dos van avalar la retirada de la distinció. La majoria van defensar la llibertat ideològica i els mèrits acadèmics de Roca.