EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

L'alcalde de Sant Feliu de Codines deixa el PSC per discrepàncies sobre el 9-N

La comparació d'Iceta d'unes possibles plebiscitàries amb les que va guanyar Hitler ha estat el detonant de la decisió de Pladevall, que mantindrà l'alcaldia

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANT FELIU DE CODINES

L'alcalde de Sant Feliu de CodinesPere Pladevall, partidari del dret a decidir, ha anunciat la seva decisió de deixar el PSC per la postura que el partit ha adoptat davant el 9-N. Pladevall assegura que la gota que ha fet vessar el got ha estat la comparació que el primer secretari del partit, Miquel Iceta, va fer diumenge passat entre unes possibles eleccions plebiscitàries a Catalunya i les que van portar al poder Hitler a AlemanyaCatalunyaHitlerAlemanya, per les quals finalment va demanar disculpes.

Notícies relacionades

Pladevall, simpatitzant del corrent crític Avancem, ha donat a entendre la seva decisió a través d'un enigmàtic missatge al seu compte de Twitter, on ha deixat clar que és un pas premeditat: "I arriba un dia en què allò que un mateix volia que no fos inevitable es torna ineludible. I per això cal actuar en conseqüència".

L'alcalde té la intenció de mantenir l'acta de regidor i l'alcaldia de la localitat vallesana. Aquesta tarda l'agrupació local es reunirà i aquest dimecres Pladevall oferirà una roda de premsa amb el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena.