CRISI DE L'EBOLA

Rajoy: "Avui el problema està encarrilat"

El Govern i el PSOE utilitzen la crisi de l'Ebola com a arma llancívola en la sessió de control al Congrés

Mato es defensa i acusa el principal partit de l'oposició de fer "demagògia"

Rajoy atén els mitjans, als passadissos del Congrés, aquest dimecres.

Rajoy atén els mitjans, als passadissos del Congrés, aquest dimecres. / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que "el problema està encarrilat", en referència a la crisi de l'Ebola. El cap de l'Executiu, que s'ha negat a assumir qualsevol tipo d'error en la gestió del primer brot de la malaltia a Espanya, ha afirmat que "és molt difícil" que es produeixin nous contagis, perquè només Teresa Romero pot "encomanar". "I esperem que d'aquí poc ningú", ha afegit.

Rajoy ha llançat aquest missatge tranquil·litzador en resposta al líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la sessió de control al Govern al Congrés. El dirigent socialista ha elevat el to i l'ha acusat de presidir un "desgovern" i d'intentar tapar els errors anant "a les escalinates" de l'hospital Carles III, on està ingressada Romero, per "fer-se una foto".

El president ha respost a l'envestida acusant Sánchez de deixar Espanya "amb la boca oberta" arran d'ocurrències com la seva proposta de suprimir el ministeri de Defensa. "De fotos i d'ocurrències no em digui res", ha assenyalat, per, a continuació, acusar el PSOE  de no posar sobre la taula "cap idea" per millorar la gestió de la malaltia.

EL CARA A CARA DELS NÚMEROS DOS

També la vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaría, i el portaveu del PSOE, Rafael Hernando, han tingut una forta topada a compte de la malaltia. La número dos de l'Executiu ha retret al socialista els "temps" en què el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va respondre a altres crisis i l'ha acusat de fer "demagògia" i "utilitzar" políticament el contagi per Ebola. "Vostè és qui crea desconcert", li ha deixat anar, per a continuació recordar que la "responsabilitat" i el suport a l'Executiu davant un problema de salut pública els "va durar només 24 hores".

Hernado, per la seva part, ha acusat el Govern de "no donar explicacions ni assumir responsabilitats". Així mateix ha carregat durament contra la ministra de Sanitat, Ana Mato --a qui la vicepresidenta ha evitat defensar--, d'haver portat a terme una actuació "patètica" i d'estar "liquidada políticament".  

L'ATAC A MATO

Notícies relacionades

Els socialistes han continuat amb la seva estratègia d'assetjament al Govern amb tres preguntes i una interpel·lació dirigides específicament a posar de manifest els errors comesos per Mato. El principal partit de l'oposició ha acusat la ministra de "negar la realitat", posar-se de perfil i "alarmar" la societat amb les seves compareixences inicials després de saber-se el contagi de Romero. "Molta improvisació i poc ofici", li ha retret. 

La ministra ha negat haver comès qualsevol error i fins i tot ha presumit d'haver "informat plenament" la societat així que va saber que una auxiliar d'infermeria tenia Ebola "no és un error". Mato ha passat al contraatac i ha considerat que el PSOE només es preocupa d'"atacar el Govern" i de "fer demagògia". La titular de Sanitat ha assenyalat a més que es dedica "en cos i ànima" a la crisi i que l'Executiu ha actuat "amb màxima diligència".

Temes:

Ebola