Segons la jutge, Oriol Pujol va poder cometre un altre suborn i falsedat

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

La jutge Silvia López Mejías considera que el suposat assessorament de part de l'exdiputat de CiU Oriol Pujol perquè un amic es beneficiés econòmicament amb la reconversió industrial de les empreses Sony, Sharp i Yamaha pot constituir un delicte de suborn i un altre de falsedat, segons sosté en un acte pel qual acorda acumular aquesta investigació amb el procés obert per l'intent de conxorxar l'adjudicació d'estacions d'ITV a Catalunya. La magistrada sospita que les factures que van ser girades per la dona d'Oriol Pujol, Anna Vidal, al seu amic i empresari Sergi Alsina no corresponen a treballs realment realitzats, sinó que era el sistema que utilitzava l'exdiputat per cobrar els contactes i les gestions que portava a terme en favor del seu amic.

La jutge està seguint la petició del fiscal anticorrupció Fernando Maldonado que culminarà amb la possible imputació d'Oriol Pujol i de la seva dona per un segon delicte de suborn (ja estan acusats per la trama de les ITV) en relació amb la suposada intermediació de l'exdirigent de CDC en la reconversió industrial de les tres empreses esmentades, així com d'altres negocis dels quals va resultar beneficiari Sergi Alsina.

PER JURAT

Notícies relacionades

La magistrada ha decidit unificar aquesta investigació i la de les ITV i ja ha comunicat la intenció, tal com va sol·licitar el fiscal, de convocar la compareixença prevista per la llei del jurat perquè l'acusació pública detalli les noves imputacions atribuïdes a Oriol Pujol i la seva dona, i posi sobre la taula les proves que s'han de practicar. Per ara, encara no hi ha data.

El Servei de Vigilància Duanera sosté en un informe inclòs en el procés per les ITV que Anna Vidal va encobrir el pagament de suposades comissions al seu marit a través de serveis inexistents a empreses d'Alsina. Una de les seves companyies (Alta Partners) va intervenir com a assessora en els processos de reconversió i en va obtenir suculents beneficis: 2,3 milions de Sony-Ficosa; 2,7 de Sharp-Cirsa i 1,8 de Yamaha-Grup Sese. En total, la firma va ingressar 6,9 milions d'euros.