Gallardón dimiteix després de tombar Rajoy la seva reforma de l'avortament

El ministre de Justícia ha comunicat la seva decisió després de la retirada de la seva controvertida contrareforma

Alberto Ruiz-Gallardón ha anunciat la seva dimissió aquesta tarda / JOSÉ LUIS ROCA / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat aquest dimarts a la tarda la seva dimissió en una multitudinària roda de premsa a la seu del Ministeri de Justícia a Madrid, tal com va insinuar fa uns dies, després de tombar el president del Govern, Mariano Rajoy, la seva controvertida reforma de l'avortamentMariano Rajoy.

Gallardón ha fet una breu valoració de la llei de l'avortament abans de dir que confirmava la seva intenció de dimitir. "Vull anunciar la meva dimissió com a ministre de Justícia del Govern d'Espanya, que ja vaig avançar la setmana passada al president del Govern i avui mateix [per aquest dimarts] li he ratificat com a conseqüència de la retirada del projecte de llei de protecció del concebut i dels drets de la dona", ha assegurat a la roda de premsa.

A més, després de donar les gràcies als seus col·laboradors i a les persones que l'han recolzat, i després de "demanar perdó a aquells als quals hagi ofès", Gallardón ha comunicat també que, després de 30 anys, abandona la política i deixa el seu escó al Congrés.

Rajoy ha comunicat aquest dimarts al matí als mitjans de comunicació la seva intenció de retirar la controvertida contrareforma del ministre i limitar els canvis de la normativa d'interrupció de l'embaràs perquè les menors necessitin el consentiment patern.

Notícies relacionades

La contrareforma de l'avortament era el gran projecte del ja exministre i una de les promeses electorals del PP. L'exalcalde de Madrid va assegurar que no parlaria sobre l'avantprojecte de l'avortament fins que el Tribunal Constitucional no rebés el recurs governamental contra la llei de consultes de Catalunya i la convocatòria del 9-N.

Però aquest calendari, com el que va posar per a l'aprovació de la seva llei d'avortament, no es complirà per desig de Rajoy, que ha sortit a la palestra a tractar de tancar la qüestió abans de partir rumb a la Xina, aquest mateix dimarts a la nit.

Temes:

Avortament