durant la Diada

Els Mossos estudien els tuits del PP que incitaven a la violència davant l'independentisme

El compte oficial dels populars del Masnou preguntava als seus seguidors amb quina arma proposaven detenir les aspiracions secessionistes de Mas

El tuit enviat pel compte oficial del PP del Masnou durant la Diada 

El tuit enviat pel compte oficial del PP del Masnou durant la Diada  / TWITTER

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han elaborat un informe que analitza els missatges que al llarg de la setmana passada s'han publicat des de diversos comptes del PP de Catalunya apel·lant a la violència davant el procés sobiranista.

Així ho ha explicat el conseller d'InteriorRamon Espadaler, en el marc d'una visita al Complex Central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell, on ha presentat el nou parc de vehicles del cos de policia català.

"Aquest mateix diumenge, quan vaig tenir coneixement dels missatges a Twitter vaig demanar un informe als Mossos d'Esquadra", ha explicat el conseller d'Interior que ha lamentat aquest tipus de conductes. "Això infringeix clarament el codi penal, l'article 169.1 parla explícitament d'això", ha subratllat Espadaler que ha advertit que ja disposa de l'informe i que està en condicions de prendre les mesures oportunes.

Espadaler ha afegit que serà el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, qui decidirà com actuar i si ha de traslladar-se aquesta informació a la Fiscalia.

Un dels casos investigats són el del portaveu del PP a Sabadell, Esteban Gesa, que va publicar un missatge a la xarxa social on comparava la 'V' independentista de la Diada amb el nazisme.

Per un altre costat, el compte oficial del PP del Masnou va emetre un tuit, que ja ha estat esborrat, que preguntava als seus seguidors amb quina arma proposaven detenir les aspiracions secessionistes d'Artur Mas, a qui van rebatejar com a Arturo.

Notícies relacionades

Aquest diumenge, el PP del Masnou va reiterar les seves disculpes a Twitter.