EL FRONT JUDICIAL DE L'ESCÀNDOL DE L'EXPRESIDENT

Manos Limpias demanarà a la jutge que li retiri el passaport a Jordi Pujol

El pseudosindicat recapta en un dia els 6.000 euros per presentar, el dia 13 d'aquest mes, la querella contra Jordi Pujol

El secretari general del sindicat Manos Limpias, Miguel Bernad.

El secretari general del sindicat Manos Limpias, Miguel Bernad. / AFP / DOMINIQUE FAGET

1
Es llegeix en minuts

El pseudosindicat d'ultradreta Manos Limpias demanarà a la jutge que investiga l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que li retiri el passaport per impedir que surti a l'estranger. Manos Limpias ha aconseguit recaptar en només 24 hores els 6.000 euros de fiança imposada pel jutjat d'instrucció número 31 de BarcelonaBarcelona per poder querellar-se contra Pujol i la seva dona, Marta Ferrusolapel diner negre que la família va ocultar a AndorraAndorra.

Manos Limpias presentarà la querella, segons ha explicat el secretari general, Miguel Bernad, el 13 d'agost a Barcelona, juntament amb el resguard del dipòsit dels 6.000 euros exigits. Les aportacions econòmiques han vingut de molta gent, ha assenyalat, que hi ha contribuït amb 5 euros o altres quantitats.

Notícies relacionades

La querella es dirigeix contra l'expresident i la seva dona, i s'estendrà contra aquelles altres persones que resultin implicades i resultin "còmplices, encobridors i col·laboradors necessaris en aquesta trama societària". El pseudosindicat aportarà la relació de tot aquest "entramat", d'aproximadament 80 societats, "que ha estat manejant la família Pujol Ferrusola".

La jutge va ordenar a Manos Limpias transformar en querella la denúncia que va presentar el 28 de juliol, amb la corresponent fiança, així com informar la família Pujol perquè pugui defensar-se. En aquella denúncia, atribueix els presumptes delictes de suborn, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, prevaricació, delicte fiscal, falsedat en document públic i blanqueig de capitals. A la dona de l'expresident la va assenyalar com a suposada còmplice i encobridora dels fets.