El jutge del 'cas Innova' demana una fiança de 280.000 euros a l'alcalde de Vila-seca

El regidor i president de la Diputació de Tarragona està imputat per presumptes irregularitats en la construcció del CAP de la seva població

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / Tarragona

El jutge que instrueix el 'cas Innova' ha requerit el president de la Diputació i alcalde de Vila-seca (Tarragonès), Josep Poblet (CiU) perquè dipositi una fiança de 280.000 euros per possibles responsabilitats en les presumptes irregularitats que investiga arran de la construcció del centre d'assistència primària (CAP) de Vila-seca.

La interlocutòria coneguda aquest dilluns també requereix fiances per la mateixa quantitat a cadascun dels altres sis regidors imputats, a més de l'arquitecte Jorge Batesteza, que va ser gerent d'infraestructures de l'àrea de patrimoni i inversions del Servei Català de la Salut (CatSalut) entre el 2000 i el 2007. El jutge també hi ha afegit un nou imputat, l'arquitecte municipal Rafael Bertran, que ja va declarar com a testimoni.

El jutge investiga la concessió de cinc contractes "trossejats" a Batesteza (per evitar el tràmit administratiu corresponent) per una quantitat total de 68.715 euros. Hi ha indicis, explica l'acte de Diego Álvarez de Juan, jutge del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, que la finalitat dels contractes era aconseguir una tramitació administrativa més ràpida "utilitzant la posició de Batesteza derivada del seu passat com a gerent d'infraestructures del CatSalut".

Un imputat més

Notícies relacionades

La interlocutòria requereix a declarar com a imputat Bertran, al qual, com a la resta d'imputats, també investiga presumptes delictes per prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, falsedat documental i omissió del deure perseguir delictes per part d'un funcionari públic.

El projecte del CAP de Vial-seca, que es va començar a tramitar el 2006, va ser supervisat per Batesteza, que és un dels principals imputats en el 'cas Innova'. Se l'acusa de cobrar de manera presumptament injustificada 387.000 euros per assessoria tècnica en la construcció de l'hospital Sant Joan de Reus. Els pagaments es van efectuar quan el també imputat Josep Prat, expresident de l'Institut Català de la Salut, dirigia el hòlding d'empreses municipals de Reus Innova.

Temes:

Vila-seca