SEGON DIA DEL VIATGE OFICIAL AL MARROC

Els Reis visiten el mausoleu de Mohammad V a Rabat

Letizia, que s'ha tapat el cap amb un mocador en senyal de respecte, i Felip s'han descalçat per dipositar una corona de flors en memòria dels monarques marroquins

Felip VI i Letizia, a l’arribar al mausoleu de Mohammad VI a Rabat.

Felip VI i Letizia, a l’arribar al mausoleu de Mohammad VI a Rabat. / Zipi (EFE)

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / Rabat (enviada especial)

Com mana la tradició en les visites oficials, els reis Felip i Letizia han anat aquest dimarts al monumental mausoleu del rei Mohammad V a Rabat, on també està enterrat el seu successor, el rei Hassan II, pare de l'actual monarca alauita, Mohammad VI.

Després d'un matí d'audiències amb els principals dirigents marroquins, Felip, acompanyat per la seva dona, han arribat al mausoleu, s'han descalçat abans d'entrar i han dipositat una corona de flors en memòria dels monarques marroquins. Al mausoleu, han pogut veure també un dels nous religiosos que es relleven constantment per recitar versicles de l'Alcorà.

La reina Letizia, amb brusa blanca i pantalons vaporosos del mateix color, lluïa al cap un mocador en signe de respecte, igual que la resta de dones que han entrat al recinte funerari.

Descalços en senyal de respecte

A l'entrada, amb el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, que els acompanya en la visita al Marroc, els Reis s'han tret les sabates, i les han deixat unes al costat de les altres.

Després, a la sortida, i davant la curiositat dels periodistes que observaven amb els telèfons mòbils a la mà com es tornava a posar les sabates marrons, el Rei ha comentat divertit: "Molt bona foto". Després, i assenyalant amb el dit García-Margallo, que en aquell moment també lluitava amb el seu calçat, Felip ha afegit que era millor la fotografia del ministre, encara que en aquell moment els reporters gràfics ja esperaven a la porta.

Agendes separades

Després de visitar el mausoleu, els Reis afronten la recta final de la seva visita al Marroc, amb agendes separades.

A la tarda, el Rei ha inaugurat amb Mohammad VI un centre de formació d'hostaleria i turisme i visitarà un centre de formació especialment dirigit a dones del medi rural.

Notícies relacionades

Per la seva part, la reina Letizia i la princesa Lala Salm han anat a un centre de prevenció i tractament del càncer. Totes dues estan molt involucrades en la lluita contra aquesta malaltia.

Felip i Letizia s'han enlairat cap a Madrid a les 19.30, hora espanyola. Els dos monarques s'han acomiadat amb dos petons al peu de l'escla de l'avió i el cap de l'Estat espanyol ha assegurat que el viatge ha estat "molt, molt bo".