consell de ministres

El Govern confirma la continuïtat de Sanz Roldán al CNI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

El Consell de Ministres va decidir renovar ahir el general Félix Sanz Roldán com a màxim responsable del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), un cop passats els cinc anys de mandat que estableix la llei. Per poder portar a terme la continuïtat, el Govern primer va haver d'aprovar el seu cessament i, a continuació, la seva renovació, com va confirmar ahir qui ara és la seva cap directa, la vicepresidenta del Govern, Soraya Saénz de Santamaría.

Notícies relacionades

Malgrat que va ser nomenat director del centre d'espionatge per l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero -etapa en què el CNI depenia del Ministeri de Defensa i no directament de Vicepresidència-, el veterà militar ha sabut guanyar-se la confiança de Sáenz de Santamaría, i, segons sembla, continuarà en el càrrec almenys fins que s'acabi la legislatura.

La seva gestió fins ara al capdavant del CNI ha destacat per la seva capacitat per pacificar una institució que va viure temps molt convulsos amb el seu anterior director, Alberto Saiz. A més a més, ha impulsat la professionalització dels serveis secrets a través de la creació d'un estatut per als 3.500 treballadors adscrits a aquest centre. També va superar amb el suport dels grups parlamentaris la crisi que es va viure l'any passat arran del cas Snowden i l'espionatge massiu des dels EUA.