presumpte suborn en el cas de les ITV

Hisenda diu que la dona d'Oriol Pujol va encobrir comissions

Un informe al·lega que es van usar factures per serveis inexistents

Anna Vidal (centre), l’abril passat, abans de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Anna Vidal (centre), l’abril passat, abans de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT
BARCELONA

El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària sosté en un informe sobre el presumpte intent de manipular un concurs d'estacions d'ITV que Anna Vidal, l'esposa del diputat de CiU Oriol Pujol, va encobrir el pagament de suposades comissions al seu marit a través de la facturació de serveis inexistents a l'empresa de Sergi Alsina, també imputat en aquest procés.

L'informe, avançat per Efe, desmunta la versió oferta per Anna Vidal al jutge que la investiga, igual que al seu marit, per suposat suborn que va cobrar el 2008 un total de 46.400 euros de la societat Alta Parners, propietat d'Alsina, per les anàlisis realitzades sobre dos mercantils del sector logístic. L'Agència Tributària destaca que sembla «inversemblant» que l'esposa del diputat hagi fet alguna d'aquestes tasques.

INCONSISTÈNCIA / L'informe en reprodueix un d'anterior que conclou: «Davant la inconsistència dels arguments i treballs presentats per Anna Vidal i Sergi Alsina per justificar la seva presumpta relació contractual, es pot concloure que aquests pagaments obeeixen suposadament a satisfer les gestions portades a terme per Oriol Pujol en benefici dels negocis del seu amic Sergi Alsina, així com en el seu propi benefici».

Notícies relacionades

Segons l'Agència Tributària, de l'anàlisi de la facturació entre Sergi Alsina i Anna Vidal se'n desprèn que, almenys entre el 2007 i el 2012, va existir un «modus operandi comú» a tots els anys per suposadament encobrir els pagaments. Afegeix que per facturar els suposats serveis prestats a Alsina, Anna Vidal interposa dues empreses de la seva propietat: Avima Projectes i Serveis i Participació Nova. Totes dues es nodreixen «pràcticament en exclusiva» de la facturació que li proporcionen les empreses de l'amic d'Oriol Pujol, i arriben a incrementar els seus ingressos d'un any per l'altre en l'1.291%.

L'informe relata que per donar «cobertura» a aquesta facturació, s'«utilitzen serveis que realment han existit» en el marc de l'activitat de l'empresa d'Alsina, però que «en realitat han estat portats a terme per altres professionals o societats» i no Anna Vidal, que s'ha «aprofitat» d'aquesta situació per «justificar» els diners rebuts.