Els nous Reis reben al Palau Reial uns 2.000 convidats

Rajoy i els membres del seu Gabinet han estat els primers a donar la mà a Felip i Letizia

2
Es llegeix en minuts

Després de ser-li imposat el faixí vermell de capità general, ser proclamat Rei a les Corts i encapçalar una desfilada pels carrers de Madrid, Felip VI i la seva dona, Letizia, han presidit la seva primera recepció oficial com a Reis al Palau Reial.

El primer que han fet quan han arribat al palau, Felip i Letizia han sortit al balcó per saludar els ciutadans que s'han congregat a la plaça d'Oriente. Darrere d'ells han sortit les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, i els reis Joan Carles i Sofia.

Després, al saló del tron, ha començat la recepció oficial de benvinguda al nou regnat, on han saludat un per un els més de 2.000 convidats, que representen els diferents àmbits de la societat civil.

El president del Govern, Mariano Rajoy, i tots els membres del seu Gabinet han estat els primers convidats que han donat la mà a Felip i Letizia en aquesta recepció. També s'han desplaçat fins allà des del Congrés els diputats i senadors que han presenciat la cerimònia de proclamació, així com els presidents autonòmics, excepte el 'lehendakari', Iñigo Urkullu.

El primer president autonòmic a saludar al Rei ha estat el català, Artur Mas, mentre que l'andalusa, Susana Díaz, ha intercanviat unes breus paraules amb Felip. Així mateix, han saludat els Reis els expresidents del Govern Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero. Aznar ha cedit el seu lloc en la línia de salutació a la seva dona, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella.

Notícies relacionades

Del sector empresarial català han assistit a la recepció, entre altres, el president de CaixaBank, Isidro Fainé; el president d'Abertis, Salvador Alemany, i el conseller delegat, Francisco Reynés; l'expresident de Mediaplanning Leopoldo Rodés; el president de Foment, Joaquín Gay de Montellà; el president de Seeliger & Conde, Luis Conde; el president del Barcelona Meeting Point, Enrique Lacalle; el president de Grup Zeta i editor d'EL PERIÓDICO, Antonio Asensio; i l'empresari català José Cusí. També els presidents del Banco Santander, Emilio Botín; de BBVA, Francisco González; d'ACS, Florentino Pérez; de Repsol, Antonio Brufau; de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri; de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró; de Telefónica, César Alierta.

Altres representants del món de la cultura i l'esport com el director de cine Alejandro Amenábar, els actors Imanol Arias, Ana Duato i Carmen Machi, la 'cantaora' Estrella Morente, el jugador de la NBA Pau Gasol, el tennista Rafa Nadal, la nedadora Mireia Belmonte, els pilots de motociclisme Marc Márquez i Dani Pedrosa, el productor Emilio Aragón, el ballarí Nacho Duato, l'arquitecte Rafael Moneo, o els escriptors Juan Manuel Caballero Bonald, Juan Marsé, Ana María Mature i Antonio Muñoz Molina també estan entre els 2.000 convidats a la primera recepció dels Reis.

Temes:

Felip VI