PROCLAMACIÓ DEL NOU REI

La proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya a la xarxa

La jornada d'aquest dijous acapara l'atenció dels usuaris de les xarxes socials

L'actitud de Mas i Urkullu, el més comentat a Twitter

Els Reis al balcó del Palau Reial.

Els Reis al balcó del Palau Reial. / Javier Lizón (EFE)

2
Es llegeix en minuts

La proclamació de Felip VI està sent durant tot aquest dijous el més comentat a la xarxa. I són molts els temes que es comenten. L'acte en si, els protagonistes del dia i els assistents, entre altres. Des de primera hora del matí diverses etiquetes que segueixen la jornada de la proclamació del nou Rei se situen entre el més llegit i comentat a Espanya

Mas i Urkullu

Capítol a part mereixen Mas Urkullu. El seu gest polític, de no aplaudir el discurs de Felip VI, ha fet que el president i el 'lehendakari' siguin el centre de tots els comentaris des que les càmeres han mostrat la seva actitud al Congrés. A Twitter la majoria dels missatges dels espanyols critiquen la seva actuació. Alguns els acusen de "falta de respecte" i "poca educació", i afegeixen que no entenen que al final hagin anat a l'acte amb aquesta actitud, mentre que altres l'aplaudeixen ja que la veuen com a "lògica i coherent".

Pau Gasol, Salvador Espriu i Elionor

També hi ha hagut altres protagonistes a la xarxa. El nom del poeta català Salvador Espriu, que ha estat nomenat en el discurs per Felip VI, ha aparegut entre el més comentat a Twitter. Espriu, juntament amb Machado, Aresti, i Castelao, són noms que ha pronunciat el Rei en el seu primer discurs, encara que curiosament, com apunta un tuiter, són quatre republicans.

Els usuaris també han comentat la presència del jugador espanyol de bàsquet Pau Gasol. I és que Gasol s'ha assegut al costat de Froilà, nebot del Rei, i s'ha creat una de les imatges curioses de la jornada. 

La nova princesa Elionor també ha estat font d'inspiració de molts missatges. "Elionor, els Reis són els pares" feien broma alguns. 

A continuació, alguns dels comentaris:

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades

 

 

Temes:

Felip VI