PROCLAMACIÓ DEL NOU REI

L'estendard de Felip VI s'hissa per primera vegada al Palau Reial

El nou escut d'armes té vellut vermell carmesí, en lloc del blau de Joan Carles, i desapareixen les fletxes i el jou dels Reis Catòlics

Detall de la bandera amb el nou escut d’armes de Felip VI que oneja al Palau de la Zarzuela.

Detall de la bandera amb el nou escut d’armes de Felip VI que oneja al Palau de la Zarzuela. / EFE

1
Es llegeix en minuts

L' estendard amb l'escut d'armes de Felip VI s'ha hissat per primera vegada a l'arribada del monarca al Palau Reial.

El nou escut d'armes, té vellut vermell carmesí, color tradicional en la monarquia espanyola des de fa almenys cinc segles, en lloc del blau del del seu pare, el rei Joan Carles.

Desapareixen a més el jou i les fletxes dels Reis Catòlics que sí que figuraven a l'escut del seu pare.

Així mateix, canvia la Corona de Príncep -de quatre diademes, de les quals tres estan a la vista- per la Corona Reial espanyola, amb vuit diademes, de les quals es veuen cinc.

Sense lambel

Desapareix el lambel, la peça blava amb tres penjants situada a la part alta de l'escut, anomenada cap, per assenyalar la diferència amb les armes del seu pare.

L'escut, que ja ha lluït aquest mateix matí al Palau de la Zarzuela, és quarterat, la primera caserna és un castell d'or emmerletat d'or i blau, les armes dels Reis de Castella.

La segona caserna és de plata, amb un lleó rampant púrpura coronat d'or, les armes dels Reis de Lleó.

Notícies relacionades

El tercer, també d'or, amb quatre pals de gules, pels Reis d'Aragó, i el quart, de gules amb una cadena d'or posada en orla, en creu i aspa, pels de Navarra.

A l'escut hi figuren a més la magrana que simbolitza aquest Regne i tres flors de lis d'or sobre fons blau, de la Casa de Borbó-Anjou.

Temes:

Felip VI