DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Felip defensa que l'ecologia és garantia per al futur de l'economia

Els Prínceps d'Astúries han presidit aquest dijous l'entrega dels Premis Europeus de Medi Ambient a l'Empresa

1
Es llegeix en minuts

El príncep Felip ha afirmat aquest dijous que la garantia per al millor futur de l'economia espanyola requereix la protecció de l'entorn i dels recursos naturals, "sense ecologia l'economia limita el seu futur", ha subratllat.

Els Prínceps d'Astúries, acompanyats per la ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, han presidit avui l'entrega dels Premis Europeus de Medi Ambient a l'Empresa, un dels actes commemoratius del Dia Mundial del Medi Ambient.

Durant el seu discurs, Felip ha subratllat que "sense ecologia l'economia limita el seu futur, ja que únicament uns ecosistemes saludables poden afavorir el ple desenvolupament d'activitats econòmiques eficaces".

Font d'inspiració

A més, el medi ambient és "font d'inspiració" per redefinir estratègies de negoci, d'innovació, per crear noves empreses, i per dissenyar nous productes, processos o tecnologies.

Per tant, "si volem garantir el millor futur de la nostra economia --sobretot en el mitjà i llarg termini-- hem de protegir l'entorn i els recursos naturals. Hem de veure el medi ambient com una font d'oportunitats, generadora d'ocupació i riquesa i entendre el patrimoni natural com un capital que integra el valor ambiental i l'econòmic".

"El lideratge empresarial passa inexorablement per abordar amb claredat, compromís i solidesa la qüestió ambiental, i ser capaç d'anticipar-se als grans desafiaments del planeta", ha explicat el Príncep, que duia una corbata color verd.

Notícies relacionades

En la seva intervenció ha recordat que a Europa, Espanya ocupa una posició "molt significativa" en matèria de biodiversitat, espais protegits i superfície forestal.

I ha animat les 12 empreses i projectes aquest dijous guardonades a seguir compromeses, ja que --ha dit-- són un dels agents més importants en la resposta als reptes ambientals.