SESSIÓ DE CONTROL

Mas s'aferra al fet que el TC no anul·la el dret a decidir

"A cada escull que trobem pel camí, trobarem una solució per esquivar-lo", afirma

El president de la Generalitat assegura al Parlament que a cada obstacle trobaran una solució. / AFP: LLUIS GENE / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha criticat aquest dimecres la sentència del Tribunal Constitucional (TC)Tribunal Constitucional  que nega la sobirania de Catalunya, però s'ha aferrat a la part de la sentència que avala el dret a decidir. "¿Què fa un Tribunal Constitucional anul·lant una declaració política d'un Parlament? ¿Quantes se n'han fet en els últims 30 o 35 anys? ¿Quants programes electorals han abordat qüestions que no eren constitucionals?", s'ha preguntat el cap del Govern en el ple de la Cambra catalana.

Notícies relacionades

No obstant, i en resposta a la líder popular, Alicia Sánchez-Camacho, Mas ha afegit a continuació que la primera mesura que prendrà deprés de la sentència judicial serà "fer cas de la frase" de la sentència que diu que "és possible una interpretació constitucional de les referències al dret a decidir dels ciutadans de Catalunya". Pel president, la prova d'això serà el 8 d'abril, quan tres diputats del Parlament demanaran al Congrés la transferència de la competència per celebrar la consulta.

"Un repte democràtic en majúscules"

Preguntat i repreguntat sobre la qüestió per gairebé tots els grups, Mas ha insistit que no canviarà gens ni mica el seu full de ruta tot i la sentència del Constitucional. "Davant cada escull que trobem al camí, trobarem la solució per esquivar-lo i sobrepassar-lo d'acord amb els marcs de legalitat vigents, que són molts i molt amplis", ha repetit en diverses ocasions. "El procés polític de Catalunya continua. La sentència estava prevista. Catalunya planteja un repte democràtic en majúscules. I davant d'aquest repte s'ha de contestar des de la via de la política, no des de les sentències del Constitucional", ha rematat.