TRAMA CORRUPTA

El jutge citarà Oriol Pujol com a imputat per suborn en el 'cas ITV'

El TSJC es pronuncia a favor de la petició del fiscal i Mans Netes per al diputat de CiU, imputat ja per tràfic d'influències

L'instructor cridarà a declarar també la dona del dirigent convergent i dos empresaris implicats en la trama

Oriol Pujol, a finals de juny al Parlament.

Oriol Pujol, a finals de juny al Parlament. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga la trama de les ITV cridarà a declarar el diputat de CiU Oriol Pujol com a imputat per suborn. Tant el fiscal com l'acusació popular, representada pel sindicat Mans Netes, havien sol·licitat la compareixença del dirigent convergent, imputat ja en el cas per tràfic d'influències.

A més de citar el fill de l'expresident català Jordi Pujol, el jutge citarà la dona d'Oriol Pujol, Anna Vidal Maragall, i els empresaris Ricard Puignou i Sergio Alsina, citacions que també havia reclamat el fiscal.

Notícies relacionades

El fiscal Anticorrupció Fernando Maldonado sospita que Pujol podria haver cobrat 30.000 euros per votar a favor de la llei de seguretat industrial, que el Parlament va aprovar el juliol del 2008.

Les parts personades en la causa també han demanat que el jutge cridi a declarar com a testimonis diversos excàrrecs de CDC i del tripartit. Les peticions s'han concretat en la vista que ha tingut lloc aquest dimarts al TSJC.

Temes:

Cas ITV