Collboni renuncia al seu escó per centrar-se en les primàries

El candidat del PSC de Barcelona comunica la seva decisió a Navarro poc abans d'iniciar-se la campanya interna

Conferència del candidat a les primàries del PSC, Jaume Collboni, el mes de febrer passat.

Conferència del candidat a les primàries del PSC, Jaume Collboni, el mes de febrer passat. / Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

La campanya de les primàries del PSC de Barcelona ha començat aquest dilluns amb un nou sisme en el partit. Un dels candidats, Jaume Collboni, va comunicar diumenge a última hora al primer secretari, Pere Navarro, la renúncia al seu escó al Parlament per centrar-se "al 100%" en la carrera per ser l'alcaldable socialista en les municipals del 2015. L'exportaveu del PSC vol defensar en la seva campanya que els polítics tinguin una sola responsabilitat pública.

"S'ha d'acabar amb la vella manera de fer política, aquella que es preocupa més per mantenir-se en el càrrec que per pensar en la ciutat, que parla de renovació sense baixar del cotxe oficial, que converteix la política en una professió en lloc d'una passió per millorar la societat. La coherència és fonamental en la trajectòria d'una persona i els canvis han de començar per un mateix perquè siguin creïbles i reals", ha justificat Collboni en una carta a la militància.

Aquesta decisió obre una nova esquerda en el grup parlamentari, ja que la persona que l'hauria de substituir és una altra de les aspirants a les primàries del 29 de març, Laia Bonet, adscrita al sector crític del PSC i que ha anunciat que té presa una decisió, però no l'anunciarà fins demà dimarts. Bonet va afirmar al gener que no ocuparia aquest escó si es produïen les expulsions dels tres diputats díscols, cosa que per ara no ha passat.

"¡Quina parella!"

Notícies relacionades

Una altra candidata a les primàries, Rocío Martínez-Sampere, pertanyent també a l'ala més catalanista del PSC, és igualment diputada al Parlament i, segons fonts de la seva candidatura, no té previst abandonar el seu escó. Un altre aspirant a alcaldable, Jordi Martí, sí que ha criticat Collboni: "Per Navarro, el problema del PSC són els crítics. Per Collboni, l'oposició municipal a Barcelona. ¡Quina parella!", ha tuitejat el cap del grup socialista a l'ajuntament, en resposta a algunes crítiques de Collboni a la seva actuació com a líder de l'oposició.

En cas que Bonet renunciï a assumir l'escó, el següent en llista del PSC per Barcelona tampoc podria ocupar el lloc al tractar-se de Javi López, líder de les joventuts del partit i nomenat recentment candidat a les eleccions europees. Així doncs, a Collboni el substituiria Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí (Bages) i primer secretari de la federació del PSC al Bages, el Berguedà i el Solsonès. Un dirigent afí a la cúpula del partit.

Temes:

PSC PSC