Els espanyols són els europeus que desconfien més dels partits polítics

Mapa interactiu amb la valoració de la confiança dels ciutadans cap als partits polítics segons l'Enquesta Social Europea

1
Es llegeix en minuts
MARTÍ MASSOT VILA / Barcelona

"En una escala del 0 al 10 puntuï la confiança que li mereixen els partits polítics, sent 0 que desconfia absolutament d'aquesta institució i 10 que hi confia plenament". Aquesta és una de les preguntes que va realitzar l'Enquesta Social Europea a habitants de 23 països europeus i els espanyols van ser els que van respondre en un grau més elevat que els partits polítics els mereixien una desconfiança absoluta, concretament un 42,8% d'ells.

Notícies relacionades

Aquest percentatge dista molt dels resultats obtinguts als països nòrdics, on a tall d'exemple només un 1,8% dels noruecs desconfien absolutament dels seus partits. El país que s'assembla més a Espanya en aquest sentit és Bulgària, amb un 38,2%.

L'Enquesta Social Europea

L'Enquesta Social Europea recull informació sobre les opinions i actituds dels ciutadans europeus i publica els resultats cada dos anys. Personal de la Universitat Pompeu Fabra coordina els treballs a Espanya, país que ha estat present en l'enquesta des de la seva creació el 2002.