La trama de les ITV va crear una xarxa opaca per ocultar la identitat de Pujol, segons Hisenda

L'Agència Tributària creu que es va utilitzar un "entramat societari" per evitar que es descobrís "els verdaders partícips"

1
Es llegeix en minuts

La xarxa acusada de manegar la concessió d'inspeccions de vehicles (ITV) a Catalunya volia crear un "entramat societari" que dificultés el coneixement de la identitat dels seus "verdaders partícips", entre ells el diputat de CDC Oriol Pujol, segons conclou l'Agència Tributària en un informe.

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que manté imputat a Pujol pel 'cas ITV' ha rebut un últim informe de la unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, al qual ha tingut accés Efe, que resumeix els correus electrònics intervinguts i altres documents incautats relacionats amb la causa.

A partir d'aquestes trucades i documents intervinguts, Hisenda dedueix la intenció dels empresaris de la trama ITV investigats de "crear un entramat societari que dificulti el coneixement de la identitat dels verdaders partícips", i Upprime Energy seria la societat utilitzada per aconseguir aquests objectius.

Societat interposada

De fet, en la resolució en què va acordar la imputació d'Oriol Pujol, el jutge apreciava indicis que el diputat convergent "compartiria amb un dels empresaris imputats una participació en la societat Upprime", que precisament havia de resultar afavorida amb la remodelació de les concessions d'ITV.

Notícies relacionades

Per això, manté l'Agència Tributària, els imputats van crear el setembre del 2011 l'empresa Molkolan, amb l'única finalitat "d'aparèixer com una societat interposada que participés al seu torn en un 30% d'Upprime Energy".

A més, per a la creació de Coriander, una de les dues empreses que integraven Upprime Energy juntament amb Ficosa, es va escollir "un advocat de confiança d'Oriol Pujol", Modest Llopis de Aysa, i l'operació es va formalitzar al despatx notarial de la dona del lletrat.

Temes:

Cas ITV