PRESUMPTE TRÀFIC D'INFLUÈNCIES

Pujol limita el vincle amb les ITV a la seva activitat política

El diputat de CiU sol·licita al TSJC que arxivi el procés obert contra ell

L'imputat nega que pretengués participar en una empresa del sector

Oriol Pujol, en una comissió del Parlament.

Oriol Pujol, en una comissió del Parlament. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

El diputat de CiU Oriol Pujol ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que arxivi el procés judicial obert contra ell per la seva presumpta participació en el falsejament d'un concurs d'estacions d'ITV a Catalunya. En el seu escrit argumenta que la seva actuació en aquest àmbit va ser «merament política» i com a dirigent d'un partit, i nega que pretengués participar en una futura adjudicació mitjançant una de les empreses investigades.

L'escrit de l'advocat Javier Melero detalla que Oriol Pujol ostentava en l'època que s'està investigant (2010-2011) els càrrecs de president del grup parlamentari de CiU i de secretari general adjunt de CDC. «Molta gent trucava al senyor Pujol i li demanava coses i ell en feia cas o no», sosté. I detalla la declaració efectuada per un testimoni: «Bones paraules i res, com tots». També es destaca que Pujol va ser secretari general de la Conselleria d'Empresa fins al canvi de govern del 2003 i que, posteriorment, en la seva condició de diputat, havia intervingut «activament» en debats relatius a la seguretat industrial de Catalunya  i la seva llei.

Notícies relacionades

COM EN ALTRES ÀMBITS / L'advocat ressalta en la seva petició d'arxivament que el paper de Pujol era el d'«un responsable polític davant peticions, consultes i comentaris dels empresaris d'un determinat sector». Explica que la seva relació amb persones vinculades a les ITV és «exactament» igual «o semblant» a la que el diputat ha mantingut «en matèria d'horaris comercials, educació o turisme».  I subratlla que el seu «interès» també és el propi de qui, «des de la seva posició institucional, defensa un programa i la política del seu partit en els termes  que ell ha contribuït a implementar».

La defensa insisteix en la inexistència d'un delicte de tràfic d'influències, ja que no hi ha cap prova, al seu entendre, que demostri que Oriol Pujol es valgués del seu càrrec per imposar el nomenament al Govern de CiU de determinades persones que podrien afavorir-lo.